Cahier 13b – Validering loonwaardevaststelling resultaten
4.2 Samenvattende conclusies

  • Bij de toepassing van de basissystematiek neemt de inter-beoordelaarsbetrouwbaarheid toe tot een niveau dat ruim voldoende tot goed is.

  • Bij de toepassing van de basissystematiek neemt de validiteit toe, maar die kan nog scherper wat betreft het percentage loonwaardebepalingen dat binnen een bandbreedte (+/- 10%) van de gouden standaard valt.

  • De kleinste afstand van de door de deelnemers in het onderzoek bepaalde scores op de drie in de analyse betrokken Pi’s ten opzichte van de gouden standaard, ligt onder of net boven de 10%. Dat is het geval voor de UWV-interventiegroep voor Pi3 (normloon), Pi4 (de prestatie t.o.v. de norm) en Pi5 (de loonwaarde).

  • De afstand van scores van Dariuz op de drie in de analyse betrokken Pi’s ten opzichte van de gouden standaard ligt voor Pi3 (normloon), Pi4 (de prestatie t.o.v. de norm) onder of net boven de 10% en voor Pi5 (de loonwaarde) duidelijk boven de 10%, maar beneden de 20%.

  • De afstand van scores van VTA/DWI ten opzichte van de gouden standaard ligt voor Pi3 (normloon) net boven de 10% en voor Pi4 (de prestatie t.o.v. de norm) en Pi5 (de loonwaarde) boven de 20%.

  • De overeengekomen basissystematiek leidt tot een duidelijke verbetering van de inter-beoordelaarsbetrouwbaarheid en de mate van validiteit van de loonwaardevaststelling.

  • De doelstelling van het loonwaardevalideringsonderzoek van het AKC was het verhogen van de inter-beoordelaarsbetrouwbaarheid en de mate van validiteit van loonwaardevaststelling. De resultaten geven aan dat dit doel gehaald is.

Accepteer de voorwaarden

Gebruik van dit werk is toegestaan conform licentie creative commons CC-BY-4.0. Deze gebruikslicentie vervalt zes maanden na het verschijnen van een nieuwe editie van het werk. Het auteursrecht op dit werk berust bij de Staat der Nederlanden, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Download document Download document