Welke informatie hebben we minimaal nodig om een kwalitatief goed onderzoek uit te kunnen voeren? Als arbeidsdeskundigen dienen we zorgvuldig en integer onderzoek te verrichten. Wat betekent dit als de gegevens onduidelijk, incompleet of onjuist zijn? Hoever gaat de verantwoordelijkheid van de arbeidsdeskundige en wat verwacht het SRA van ons wat betreft het toetsen op kwaliteit?
Vanmiddag zullen Anneke de Klerk (korpsarbeidsdeskundige) en Daniëlle Bavelaar (korps medisch adviseur en bedrijfsarts) van de politie ons meenemen in het onderwerp PTSS als beroepsziekte bij de politie. Aan de orde zal komen wat PTSS is, op welke wijze het re-integratietraject wordt vormgegeven, welke uitdagingen hierbij komen kijken en welke preventieve maatregelen er worden genomen bij de politie.
Wil jij weten hoe Serious Gaming werkt en meedenken hoe dit in te zetten voor arbeidsdeskundigen? Kom dan op 11 mei naar Utrecht!
Vorig jaar stroomde de mailbox vol met uitnodigingen voor presentaties, seminars en dergelijke over de AVG. Dit allemaal gericht op 25 mei 2018, de datum dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing werd. Hoe gaan wij – en velen met ons – nu om met de AVG? Welke hobbels komen we tegen, welke blokkades liggen en er welke uitdagingen zijn er (nog)?
Welke rol hebben partner, familie en vrienden bij de terugkeer naar werk? Is deze ondersteunend of belemmerend?. Hoe kunnen arbeidsdeskundigen de invloed van naasten benutten bij behoud van en terugkeer naar werk? Nicole Snippen doet binnen het UMCG promotieonderzoek naar de rol van naasten bij de arbeidsparticipatie van werkenden met een chronische aandoening. Dit thema is relevant voor arbeidsdeskundigen die werken op het gebied van preventie, verzuimbegeleiding, spoor 1, 2 en in de taken als beoordelaar, adviseur, coach.
Wat weten we eigenlijk van het sociale zekerheidsstelsel van onze buurlanden België en Duitsland? Over het algemeen niet zo erg veel. Toch hebben we als arbeidsdeskundigen regelmatig met grensarbeid en de neveneffecten van grensarbeid te maken. Na deze themabijeenkomst ben je je bewuster van het specifieke karakter van de Nederlandse aanpak en kan je gerichter advies geven aan grensarbeiders en werkgevers die met ziekte, arbeidsongeschiktheid of re-integratie van hun personeel worden geconfronteerd.
In een zeer boeiende interactieve bijeenkomst zal Saskia Montebovi dit thema belichten. Zij zal dit doen aan de hand van duidelijke voorbeelden en ervaringen.
Tijdens het laatste congres hebben wij aangegeven te gaan voor de strategie ‘iedereen doet mee’. Naast het mee laten doen van mensen die uit zijn gevallen is het daarbij van belang dat we als arbeidsdeskundigen ook preventief meer in positie komen. We hebben daar in de laatste jaren al wat aanzetten toe gegeven maar willen nu planmatig daar een boost aan gaan geven. Wil je kennis nemen van ons plan om de arbeidsdeskundige in het preventieve domein beter te gaan positioneren met daarbij waar mogelijk ook de inzet van de Werkscan als instrument.
De bijeenkomst start plenair, waarna we in subgroepen per leidraad verder gaan. Vervolgens bepaalt elke leidraadgroep wat er precies geactualiseerd moet worden en hoe dat verder wordt aangepakt.
Op 6 februari 2019 organiseert het NVVA platform AD11 voor haar leden een bijeenkomst met als onderwerpen:
1. Kamerbrief loondoorbetaling bij ziekte (brief Koolmees)
2. Kennisgebruik Arbeidsdeskundigen
3. MIJN gedrag JOUW gedrag
Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.
Word vandaag nog lid van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA).
Maak in een paar stappen je account aan.
LID WORDEN