08
mrt
2021

Wetenschapsborrel van de Academische Werkplaats (AWP) Noord.

De AWP Noord is een samenwerkingsverband van UWV en het KCVG (Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde). Zij hebben gekozen voor de Academische Werkplaats als samenwerkingsvorm tussen universiteit en UWV-regio om de doelstelling van academisering te bereiken. Academisering is het slaan van een brug tussen wetenschap en praktijk; tussen uitvoerende organisatie en universiteit.

Programma

Het plenaire programma werd geopend door Sandra Brouwer (Hoogleraar Sociale Geneeskunde, i.h.b. arbeidsparticipatie en re-integratie van kwetsbare groepen), gevolgd door een presentatie over de opgeleverde producen van AWP-Noord door Femke Abma en Jerry Spanjer. Vervolgens ging ieder twee keer in subgroepen uiteen voor interessante workshops en prestentaties. Ter afsluiting werd er digitaal geborreld.

Workshop Evidence-based werken: Vincent Braun

Vincent Braun heeft twee keer voor een groep geïnteresseerden een interactieve workshop verzorgd. Daarin gingen eenieder bij zichzelf te raden welke hulpbronnen hij/zij inzet bij diagnostiek bij een cliënt uit de AD-praktijk. Aan de hand van de antwoorden werd in gesprek gegaan over welke hulpbronnen er zijn en dat een combinatie van praktijkervaring en -kennis, wetenschappelijke inzichten en cliëntervaring en -kennis tot een zeer krachtige combinatie leidt. Het was mooi om te zien dat direct de link werd gelegd met het belang van Evidence-based werken.

 

AKC
AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek: Kennis waar je in de praktijk iets aan hebt

Werken in de driehoek Onderwijs, Onderzoek en Beroepspraktijk zit in het DN ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Boeiende webinar over Kanker en Werk

In 2021 organiseert het AKC wederom een AKC collegetour Kanker en Werk. Dit ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Met VR sneller naar een passende baan?

Weener XL, het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch, heef ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws