21
jun
2023

Praktijkvoorbeelden van (tijdelijk) passend werk gezocht

Werkgevers en leidinggevenden hebben een belangrijke rol bij het vinden van (tijdelijk) passend werk voor zieke medewerkers. Om die rol te versterken, ontwikkelt een onderzoeksteam van het UMCG de Passend Werk methodiek. Zij zijn nu op zoek naar praktijkvoorbeelden. Help je mee?

Positief effect op verzuim

Het project werkt samen met arbeids- en brancheorganisaties in de bouw en ouderenzorg. In die sectoren zijn de verzuimpercentages hoog. Tegelijk is het aanbieden van passend werk lastig. De verwachting is dat actieve betrokkenheid van leidinggevenden die bovendien betere toegang hebben tot informatie en tools voor het vinden van (tijdelijk) passend werk, een positief effect heeft op het verzuim van zieke medewerkers.

Deel je ervaring

Het onderzoeksteam is op zoek naar best practices. Heb jij als arbeidsdeskundige voorbeelden van tijdelijk of duurzaam passend werk? Waar zag je mogelijkheden, wat moest er gebeuren en is het gewenste resultaat behaald? De onderzoekers horen het graag!

Download deze vragenlijst om je best practices te delen. In dit document staan ook twee voorbeelden ter inspiratie. Je kunt je voorbeelden mailen naar de onderzoekers.

AKC is partner in project

Het onderzoeksproject wordt uitgevoerd door de afdeling Gezondheidswetenschappen van het UMCG. Het AKC is lid van het kernteam van dit onderzoeksproject. Vanuit het onderzoeksproject wordt een webbased Passend Werk platform ontwikkeld, dat informatie en praktijkvoorbeelden biedt voor het zoeken en vinden van passend werk.

Meer informatie over het Passend Werk project lees je in dit artikel.

AKC
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Zoeken en vinden op de website

Uit de ledenenquĂȘte van 2022 bleek dat informatie op de website soms lastig ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Verschil verrijkt! Lunchwebinar diversiteit en inclusie

Verschil verrijkt! Daarom doen het AKC en OVAL samen mee mee met de vijfde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Oproep: Doe mee aan de doorontwikkeling e-learning betrekken van naasten

Sta jij weleens stil bij de invloed van naasten zoals partners, familielede ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws