20
okt
2020

Kopkrakers; app voor het domein Werk en Inkomen

Als onderdeel van Vakkundig aan het Werk heeft Vincent Braun, programmamanager AKC, input geleverd bij de ontwikkeling van de app Kopkrakers. Arbeidsdeskundigen worden van harte uitgenodigd om de app te testen en feedback te geven.

Denk mee over kennisdeling in het domein Werk en Inkomen!
Samen met professionals in Werk en Inkomen is vorig jaar het concept ‘Kopkrakers’ ontwikkeld ter bevordering van de professionele intuïtie in het domein. Intussen is er een prototype gebouwd en vragen we jouw feedback om de app te verbeteren!

Verbeter samen met ons de app ‘Kopkrakers’
In opdracht van ZonMw, ontwikkelen TNO en Muzus de app ‘Kopkrakers’. Kopkrakers moet jou, de professional, ondersteunen in het leveren van maatwerk aan jouw klanten. Om de app écht te laten aansluiten op jouw werk, zijn wij benieuwd wat je van de app vindt. Daarnaast willen we graag weten welke dilemma’s jij in de praktijk tegenkomt. Deze dilemma’s halen we op om de app Kopkrakers goed te laten aansluiten op jouw dagelijkse praktijk.

Wat is ‘Kopkrakers’?
Kopkrakers zet je voor een dilemma: ‘Welke werkwijze zou jij kiezen bij deze klant?’. Om deze vraag te beantwoorden krijg je een levensechte beschrijving van de klant en zijn verhaal, waarna je moet kiezen tussen twee werkwijzen. Nadat jij je stem hebt uitgebracht, zie je wat jouw collega’s hebben gekozen. Op deze manier ontspint zich een gesprek over het waarom van de keuzes.

Doe mee tot 1 november 2020
Probeer via de onderstaande link de nieuwste versie van Kopkrakers en vul de vragenlijst in. We stellen je een aantal vragen over je ervaringen met de app, maar zijn ook benieuwd naar jouw dilemma’s uit de praktijk. Meedoen duurt ongeveer 30 minuten, inclusief het uitproberen van de app. Jouw feedback wordt anoniem verwerkt.

Naar wie zijn we op zoek?
De app Kopkrakers is bedoeld voor professionals werkzaam in het domein Werk en Inkomen. Denk aan re-integratieprofessionals die werkzoekenden begeleiden naar werk, maar ook klantmanagers, werkconsulenten, werkcoaches en arbeidsdeskundigen.

Doe mee via de onderstaande link:
https://muzus.nl/wp-content/uploads/2020/10/Kopkrakers-Instructies-en-informed-consent.pdf

Meer weten?
Neem contact op met Nico Rosenkrantz (TNO) of Lotte Salomé (Muzus): nico.rosenkrantz@tno.nl / lotte@muzus.nl

AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
11
feb
2021
Eerste gezamenlijk AKC-OVAL webinar: een levendige bijeenkomst met veel input voor het AKC

Op 28 januari jl. heeft AKC samen met OVAL een webinar georganiseerd om met ...

AKC
Actualisatie Rekentool Loonkostensubsidie

De rekentool loonkostensubsidie is per 1 januari geactualiseerd. De belangr ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Nieuwe website arbeidsdeskundigen.nl staat live!

‘Alles voor de arbeidsdeskundige’, is het motto van de geheel vernieuwde we ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Meer Kenniscentrum AKC nieuws