17
okt
2022

Inspirerend najaarscongres ‘Over grenzen’

Een boeiend programma op een mooie locatie. Ruim 600 arbeidsdeskundigen kwamen op 13 oktober naar het AFAS Theater in Leusden voor het NVvA & AKC najaarscongres. Het centrale thema ‘Over grenzen’ werd op inspirerende wijze van diverse kanten belicht.

‘Grenzen’ is een breed interpretabel onderwerp dat uitnodigt tot reflectie en verdieping. Dat was ook precies het idee achter het NVvA & AKC najaarscongres. Het thema werd van diverse kanten belicht. Het ging om fysieke grenzen, bijvoorbeeld door te kijken hoe de arbeidsongeschiktheidsbeoordeling in het buitenland plaatsvindt. Maar ook om professionele grenzen: hoe onafhankelijk ben je als arbeidsdeskundige? Over welke grenzen moet of wil je heen in de samenwerking met andere beroepsgroepen? Ook persoonlijke grenzen kwamen aan bod via boeiende interviews met arbeidsdeskundigen die geconfronteerd werden met klachtenprocedures. Wat doet het met je als er wordt getwijfeld aan je integriteit of professioneel handelen?

Het verkleinen van de grens tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk liep als een rode draad door de dag, die op kundige wijze werd geleid door Wendelien Wouters. Maarten van Veen vatte de programmaonderdelen op muzikale wijze samen en uiteraard was er tijdens de pauzes en na afloop volop gelegenheid om te netwerken en gezellig bij te praten.


NVvA-voorzitter Bert van Swam en AKC-directeur Marianne Holleman openden het congres met een selfie.Dagvoorzitter Wendelien Wouters en muzikant Maarten van Veen.Paneldiscussie over interprofessioneel samenwerken.Er was genoeg tijd om bij te praten tijdens de lunch en de borrel.Meer dan 600 arbeidsdeskundigen bezochten het najaarscongres.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
2e open subsidieoproep AKC

Het onderzoeksprogramma van het AKC krijgt onder meer inhoud door subsidie ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Najaarscongres NVvA en AKC nu online!

Het volledige NVvA en AKC najaarscongres van 13 oktober is nu online terug ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Nieuw in de AD Academie: 'Arbeid als medicijn'

Werk kan bijdragen aan gezondheid en herstel, maar ook de oorzaak zijn van ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Meer Kenniscentrum AKC nieuws