31
okt
2022

Draag bij aan het ontwerpen van het Grazelpakket

Onderzoeksbureau Muzus doet onderzoek naar hoe arbeidsdeskundigen modellen en instrumenten toepassen in hun dagelijks werk. Doel is om overzicht te creëren in deze modellen en instrumenten en ze toegankelijker te maken voor het werk in de praktijk. Hiervoor is Muzus op zoek naar arbeidsdeskundigen, want zij weten immers het best hoe het werk er in de praktijk uitziet. Doe je mee?

Grazelen in modellen en instrumenten

De Programma Advies Communicatie (PAC) heeft een lijst samengesteld met modellen en instrumenten die bruikbaar zijn voor arbeidsdeskundigen. Het AKC wil onderzoek verbinden aan de praktijk. Daarom wil het AKC dat deze modellen en instrumenten bruikbaar zijn in de praktijk en wil arbeidsdeskundigen motiveren ze te gebruiken. Muzus is gevraagd om een overzicht te creëren dat aansluit bij hoe arbeidsdeskundigen hun werk doen en het werken met modellen en instrumenten plezieriger maakt. De werktitel voor dit project is het ‘Grazelpakket’ geworden. Grazelen is een ouderwets woord voor grasduinen, wat het gewenste gevoel bij het gebruik dit pakket weerspiegelt.

Ga met ons in gesprek

Om het overzicht aan modellen en instrumenten aan te laten sluiten bij de praktijk, is het belangrijk om met arbeidsdeskundigen in gesprek te gaan. Doel is om te achterhalen hoe modellen en instrumenten op dit moment worden toegepast, maar ook wat er nodig is om dat eenvoudiger te kunnen doen. Daarvoor zijn we op zoek naar arbeidsdeskundigen die werkzaam zijn binnen of rondom:

 • Claimbeoordeling
 • Arbeidstoeleiding
 • Arbodiensten
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp’ers en ondernemers
 • Letselschade

Wat houdt meedoen in?

 1. We gaan graag in gesprek door middel van een interview van ongeveer een uur over uw ervaringen. Dit gesprek doen we fysiek of via beeldbellen.
 2. We vragen je wat voorbereiding te doen aan de hand van informatie die we u vooraf toesturen. Dit zorgt ervoor dat we tijdens het interview dieper in kunnen gaan op relevante ervaringen binnen de focus dit onderzoek.

Op 17, 21 of 24 november zullen er digitale gesprekken plaatsvinden.

Op 22, 23 november en 1 december komen we graag langs om het gesprek fysiek te voeren.

Aanmelden

Neem contact op met AKC via akc@arbeidsdeskundigen.nl. Vermeld hierbij het volgende:

 • Type arbeidsdeskundige
 • Werklocatie
 • Aantal jaren actief in het vakgebied
 • Uw beschikbaarheid op de bovengenoemde data

Op basis van je beschikbaarheid zal u worden ingedeeld op één van de genoemde data. Je zal ongeveer een week van tevoren de voorbereiding ontvangen.

Muzus?

Muzus is een ontwerpbureau dat zich bezighoudt met sociale vraagstukken en maatschappelijke transities. We ontwerpen verandering. Dat doen we niet alleen, maar altijd in co-creatie met de mensen over wie het gaat, of voor wie het bedoeld is. Daarmee stellen we de behoeften en ervaringen van de doelgroep centraal, in dit geval die van arbeidsdeskundigen. Op het vlak van Werk en Inkomen en bestaanszekerheid werkt Muzus aan projecten zoals ‘Als verrekenen een beperking is’ en Kopkrakers. Maar ontwikkelden we ook de kaartset Tegenwicht in het onderzoek Afwegingen bij re-integratie en jobcoaching.

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Toepasbare technologie voor letselschade-arbeidsdeskundigen

Arbeidsdeskundigen spelen een cruciale rol in het beoordelen van werkgerela ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Nu online Cahier 32: Vroegtijdige inzet van arbeidsdeskundigen blijkt effectief

Veel arbeidsdeskundigen hechten waarde aan de vroegtijdige inzet van hun ex ...

AKC
Wolter is arbeidsongeschikt én werkt: ‘Ik moet onder de mensen zijn’

Geroutineerd sjeest Wolter van Coeverden in zijn rolstoel door de werkplaat ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws