Cahier 22 – Flexibele arbeid en de arbeidsdeskundige praktijk
3.1 Inleiding

Het onderzoek geeft een overzicht van de voor- en nadelen van flexibele arbeid, maar maakt dit nog niet direct in de praktijk toepasbaar. Naast de geopperde manieren om de kennis te dissemineren (zie bijlage A, paragraaf A3.2) is daarom ook een opzet voor een keuzetool Flex en Arbeid ontwikkeld. De keuzetool maakt de inzichten uit dit onderzoek gemakkelijk toegankelijk voor arbeidsdeskundigen bij het adviseren in re-integratiesituaties. De keuzetool kan arbeidsdeskundigen stap voor stap inzicht bieden in welke belemmerende en bevorderende factoren per type arbeidsflexibiliteit invloed hebben op arbeidsinhoud, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. Dit helpt hen om gestructureerd in kaart te brengen wat de mogelijkheden en beperkingen zijn voor de inzet van arbeidsflexibiliteit voor een cliënt, waardoor ze hier indien mogelijk op kunnen interveniëren.

De informatie in de keuzetool wordt gepresenteerd naar de invloed op arbeidsinhoud, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. Het functioneel ontwerp van de keuzetool Flex en Arbeid is verder uitgewerkt in bijlage B.

Accepteer de voorwaarden

Gebruik van dit werk is toegestaan conform licentie creative commons CC-BY-4.0. Deze gebruikslicentie vervalt zes maanden na het verschijnen van een nieuwe editie van het werk. Het auteursrecht op dit werk berust bij de Staat der Nederlanden, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Download document Download document