17
feb
2016

Werkgroep Arbeidsdeskundige leidraad spoor 1 en 2 zoekt enthousiaste collega's

Sinds april 2015 is de werkgroep Arbeidsdeskundige leidraad spoor 1 en spoor 2 met veel energie en inspiratie aan de slag. Door omstandigheden hebben een aantal leden moeten afhaken. Daarom wordt er versterking gezocht om de leidraad vóór de zomer van 2016 in concept af te kunnen ronden.

De opdracht van NVvA en AKC aan de werkgroep: Stel een arbeidsdeskundig protocol of leidraad op voor het adviseren over de optimale re-integratie-inspanningen van werkgever en werknemer in spoor 1 en spoor 2.

Het op te leveren product is een vakinhoudelijk stappenplan hoe een arbeidsdeskundige adequaat kan adviseren over alle stappen die werkgever en werknemer kunnen en moeten ondernemen om de re-integratie mogelijkheden optimaal in kaart te brengen. Denk aan eigen werk, kan eigenwerk/functie geschikt gemaakt worden, is dat doenlijk vanuit goedwerkgeverschap / goed werknemerschap, ander werk bij eigen werkgever, ander aangepast werk eigen werkgever of ander werk buiten het bedrijf. Toolbox met informatie over o.a. wet- en regelgeving, uitspraken rechtbank enzovoort en aandacht voor afwegingen als de duurzaamheid van de re-integratie, de financiële gevolgen voor werkgever en werknemer.

Uit de arbeidsdeskundige voorbeeldcasuïstiek groepen blijkt dat dit sterk levend vragen zijn onder arbeidsdeskundigen. In het Kennisdossier over de Voorbeeld casuïstiek zitten al enkele voorbeelden van deze thematiek (www.ad-kennisbank.nl).

Waar moet de leidraad spoor 1 en 2 volgend collega’s aan voldoen?
“Ik zou het mooi vinden als in vijf tot maximaal tien pagina’s wordt beschreven hoe je als arbeidsdeskundige een optimaal advies geeft over de re-integratie-inspanningen en mogelijkheden in spoor 1.”
“Wanneer doe ik het goed bij de advisering in spoor 1? Wanneer is mijn aanpak en advies arbeidsdeskundig aan de maat?”


Spreekt dit jou aan, versterk de werkgroep en doe mee
Laat ons het weten via
akc@arbeidsdeskundigen.nl
Bij vragen bel Tjeerd Hulsman 06 53317675

AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Nieuwe samenstelling AKC Programma Advies Commissie

De Programma Advies Commissie (PAC) adviseert het AKC over de kennisagenda, ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
10 jaar Fit for Work

Het platform Fit for Work Nederland bestaat 10 jaar. Sinds 2012 is er volge ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Nieuw onderzoek voor betere begeleiding bij re-integratie spoor 2

ZonMw heeft zeven onderzoeksprojecten gehonoreerd in het programma ‘Verbete ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Kenniscentrum AKC nieuws