17
feb
2016

Werkgroep Arbeidsdeskundige leidraad spoor 1 en 2 zoekt enthousiaste collega's

Sinds april 2015 is de werkgroep Arbeidsdeskundige leidraad spoor 1 en spoor 2 met veel energie en inspiratie aan de slag. Door omstandigheden hebben een aantal leden moeten afhaken. Daarom wordt er versterking gezocht om de leidraad vóór de zomer van 2016 in concept af te kunnen ronden.

De opdracht van NVvA en AKC aan de werkgroep: Stel een arbeidsdeskundig protocol of leidraad op voor het adviseren over de optimale re-integratie-inspanningen van werkgever en werknemer in spoor 1 en spoor 2.

Het op te leveren product is een vakinhoudelijk stappenplan hoe een arbeidsdeskundige adequaat kan adviseren over alle stappen die werkgever en werknemer kunnen en moeten ondernemen om de re-integratie mogelijkheden optimaal in kaart te brengen. Denk aan eigen werk, kan eigenwerk/functie geschikt gemaakt worden, is dat doenlijk vanuit goedwerkgeverschap / goed werknemerschap, ander werk bij eigen werkgever, ander aangepast werk eigen werkgever of ander werk buiten het bedrijf. Toolbox met informatie over o.a. wet- en regelgeving, uitspraken rechtbank enzovoort en aandacht voor afwegingen als de duurzaamheid van de re-integratie, de financiële gevolgen voor werkgever en werknemer.

Uit de arbeidsdeskundige voorbeeldcasuïstiek groepen blijkt dat dit sterk levend vragen zijn onder arbeidsdeskundigen. In het Kennisdossier over de Voorbeeld casuïstiek zitten al enkele voorbeelden van deze thematiek (www.ad-kennisbank.nl).

Waar moet de leidraad spoor 1 en 2 volgend collega’s aan voldoen?
“Ik zou het mooi vinden als in vijf tot maximaal tien pagina’s wordt beschreven hoe je als arbeidsdeskundige een optimaal advies geeft over de re-integratie-inspanningen en mogelijkheden in spoor 1.”
“Wanneer doe ik het goed bij de advisering in spoor 1? Wanneer is mijn aanpak en advies arbeidsdeskundig aan de maat?”


Spreekt dit jou aan, versterk de werkgroep en doe mee
Laat ons het weten via
akc@arbeidsdeskundigen.nl
Bij vragen bel Tjeerd Hulsman 06 53317675

AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag: nog enkele plekken vrij

Natuurlijk wil je de eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag op 17 ...

NVvA
AKC
Arbeidsdeskundigen
Passend Werk Project

Begin dit jaar is het AKC gestart met een onderzoeksproject naar het verste ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag: nu inschrijven!

Het programma voor de eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag op 1 ...

NVvA
AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws