15
sep
2022

Nieuwe onlineversie ‘Hulpmiddel beschrijven arbeidsbelasting’

AKC heeft de vormgeving en bruikbaarheid van het ‘Hulpmiddel beschrijven arbeidsbelasting voor arbeidsdeskundigen’ sterk verbeterd. Hierdoor kun je sneller navigeren en informatie vinden.

Het hulpmiddel ondersteunt arbeidsdeskundigen bij het efficiënt en effectief beschrijven van belasting in arbeid, zonder het overzicht en de samenhang tussen verschillende belastingaspecten uit het oog te verliezen. Bekijk hier de nieuwe versie.

In de beeldvormingsfase beschrijven arbeidsdeskundigen de belasting in arbeid. Om hen daarbij te ondersteunen, ontwikkelde het AKC in 2016 het Hulpmiddel beschrijven arbeidsbelasting voor arbeidsdeskundigen. Na 6 jaar intensief gebruik, was het hulpmiddel aan een update toe, met name op het gebied van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Deze nieuwe versie is nu voor iedereen beschikbaar.

Inhoudelijk staat het als een huis

Inhoudelijk is het hulpmiddel niet veranderd, vertelt programmamanager Vincent Braun. ‘Het hulpmiddel biedt een efficiënte en effectieve manier om de belasting in arbeid in samenhang te beschrijven. Daarnaast is het een volledig doorzoekbare database van de te beoordelen belastingaspecten met definities en een gestandaardiseerde beschrijvingsmethodiek. De inhoud staat als een huis, het was niet nodig om daar nu wijzigingen in aan te brengen. Daarom hebben we besloten om vooral de gebruiksvriendelijkheid aan te pakken.’

Hulpmiddel nu makkelijker te gebruiken

Door de nieuwe vormgeving als interactieve pdf kunnen arbeidsdeskundigen nog sneller de betreffende belastingfactoren en -aspecten vinden. 'We hebben goed nagedacht over de navigatie’, legt Vincent uit. ‘Het instrument wordt veel gebruikt door arbeidsdeskundigen. Daarom vinden wij het waardevol om extra aandacht te besteden aan de toegankelijkheid. Hierdoor is het instrument nog makkelijker en bruikbaarder geworden. De inhoud is hetzelfde, de verpakking maakt het verschil.’

AKC
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Nieuw: AKC Cahier 29 – Duurzaam werk(t)

Welke factoren dragen bij aan duurzame arbeidsplaatsing van werknemers met ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Passend Werk Project

Begin dit jaar is het AKC gestart met een onderzoeksproject naar het verste ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Nieuw: AKC Cahier 27 – Voorspellende factoren voor arbeidsuitval

Wetenschappers van het UMCG en het Erasmus MC hebben in opdracht van het AK ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws