Oproep: wil jij kleinschalig onderzoek doen naar herhaald verzuim bij psychische klachten? | Arbeidsdeskundigen
12
nov
2024

Oproep: wil jij kleinschalig onderzoek doen naar herhaald verzuim bij psychische klachten?

Lydia in ’t Hout doet promotieonderzoek naar herhaald verzuim bij veelvoorkomende psychische klachten. Denk bijvoorbeeld aan angststoornissen, stress-gerelateerde stoornissen, depressie en aanpassingsstoornissen. In het promotietraject is ruimte voor een arbeidsdeskundige die op een laagdrempelige manier wetenschappelijk onderzoek wil doen.

Wat ga je doen?

Je werkt binnen het promotieonderzoek mee aan een kwalitatief onderzoek om vanuit ervaringen van arbeidsdeskundigen, werkgevers en werknemers oorzaken voor herhaald verzuim te onderzoeken. Samen met Lydia organiseer en begeleid je focusgroepen met arbeidsdeskundigen en werkgevers. Daarnaast neem je interviews af met werknemers. Je werkt mee aan de verwerking en analyse van de resultaten. En eventueel aan het schrijven van een wetenschappelijk artikel waarin de resultaten gepresenteerd worden.

Tijdsinvestering en meer informatie

Enige kennis van en ervaring met het doen van onderzoek is een pré. De tijdsinvestering is gemiddeld een dag per week, vanaf januari 2025, voor de duur van een jaar. Je werkt in het onderzoek samen met Lydia in ’t Hout en wordt vanuit het promotieteam begeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit Tilburg University, in samenwerking met de HAN en het AKC. Je werkt op locatie (Tilburg University of HAN) of vanuit huis. Het AKC biedt een financiële compensatie voor de tijdsbesteding in dit kleinschalig onderzoek.

Ben je arbeidsdeskundige en word je enthousiast van dit kleinschalig onderzoek? Neem dan voor 24 december contact op met Lydia in ’t Hout.

Over het onderzoek

Het onderzoek wil inzicht krijgen in (mogelijke) oorzaken van een nieuwe verzuimperiode bij werknemers met veelvoorkomende psychische klachten. Door dat inzicht kunnen arbeidsdeskundigen beter adviseren over duurzame terugkeer in werk en kunnen zij deze werknemers beter begeleiden. Met de inzichten uit het onderzoek wordt een tool voor arbeidsdeskundigen ontwikkeld, om risico’s te kunnen inschatten. Er heeft een literatuuronderzoek plaatsgevonden en het onderzoek wordt nu vervolgd met een kwalitatief onderzoek.

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Terug naar overzicht