24
apr
2017

Onderzoeksdag AKC '(On)zeker werk' en intreerede lector Arbeidsdeskundigheid

De jaarlijkse AKC onderzoeksdag staat dit jaar in het teken van de installatie van dr. Shirley Oomens, als bijzonder lector 'Arbeidsdeskundigheid' aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Wij combineren de onderzoeksdag over '(On)zeker werk' als symposium voorafgaand aan het uitspreken van de intreerede in het auditorium van de HAN-campus aan de Laan van Scheut 10 Nijmegen. Tijdens het symposium ‘(On)zeker werk’ staat de vraag centraal: wat zijn de mogelijke gevolgen van (on)zeker werk en voor wie precies? En: wat betekent dit voor het werk van arbeidsdeskundigen?

Prof. dr. Nicolette van Gestel, TIAS, Tilburg University en prof. dr. Ruud Muffels, ReflecT, Tilburg University geven hun beelden hoe de arbeidsmarkt onder invloed van flexibilisering sterk verandert. Het aandeel werkenden met flexibele arbeidscontracten is de laatste 15 jaar in Nederland sterk gestegen. Zij verkennen hoe Flexwerk - in al zijn verschijningsvormen - mogelijkheden biedt voor mensen met een arbeidsbeperking op betaald werk en anderzijds flexwerkers een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben. Welke effecten flexibele arbeid op langere termijn heeft voor werkenden en werkzoekenden, naast baan- en inkomensonzekerheid, is nog onduidelijk. Voor arbeidsdeskundigen is dit een belangrijk vraagstuk.

Xander van Ruissen en Jacqueline Jansen geven hun visie op (On)zeker werk vanuit het perspectief van de ervaringsdeskundige. Het symposium wordt afgesloten af met een verhandeling door Ilonka Eekhoudt, arbeidsdeskundige UWV, promovenda AKC over de re-integratie inspanningen van werkgevers en de RIV-toetsing.

Klik hier voor meer informatie.

AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Effectievere re-integratie door onderzoek naar gewogen maatwerk

Als bijzonder hoogleraar Arbeidsdeskundigheid en Inclusieve Innovatie van A ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Nieuwe samenstelling AKC Programma Advies Commissie

De Programma Advies Commissie (PAC) adviseert het AKC over de kennisagenda, ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
10 jaar Fit for Work

Het platform Fit for Work Nederland bestaat 10 jaar. Sinds 2012 is er volge ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws