14
jan
2016

Nog 2 plaatsen voor training AD-VC in Noord Nederland

De training start in maart 2016 en heeft een looptijd van 6 maanden. Er zijn 10 PE-punten toegekend aan deze training.

NVvA en UWV willen je graag stimuleren om mee te werken aan het maken van AD-Voorbeeld Casuïstiek om samen meer arbeidsdeskundige kennis te delen. Een voorbeeld casus geeft inzicht in vaak moeilijkere afwegingen in het dagelijks werk van de arbeidsdeskundige. Collega’s hebben daarbij een casus beschreven en de kennis of leergraag geformuleerd. Experts uit de wetenschap of het veld geven een natwoord op die vragen en de arbeidsdeskundigen verwerken dat in een beschouwing bij de casus. Zo’n casus publiceren wij op www.arbeidsdesklundigen.nl in het kennisdossier AD-Voorbeeld Casuïstiek. Zo ontstaat een praktisch naslagwerk voor alle arbeidsdeskundigen. Momenteel zijn er 20 voorbeeldcasussen gereed. Op naar de 30 is het doel voor het komende half jaar. Doe je mee?

Het maken van de cases doen wij tijdens een cursus waarin je getraind wordt best practices vast te leggen, moeilijkere gevalsbehandeling casuïstiek te systematiseren en je leert hulp in te roepen via expert en commentaren uit het veld en de wetenschap, die het AKC regelt.

Het beschrijven van een casus met de AD-VC methodiek blijkt in de praktijk een uitdagende klus, waar wij in 5 sessies in de maanden januari - juni van 15.00-19.00 uur met elkaar aan werken. Aan het eind van de training is de casus af en publicabel in de AD-VC bibliotheek.

Het blijkt effectief als je samen met een collega vanuit een OT-groep , vak overleg of kantoor komt. Dat borgt het geleerde beter. Samen kan je dan de methodiek verder overbrengen aan collega’s. Maar alleen komen mag natuurlijk ook.

Januari 2016 starten wij weer in Noord Nederland. Collega’s die je voor gingen zijn positief over de training en de systematiek. Voor meer informatie zie het artikel uit AD-Visie november 2011.

Aanmelden via akc@arbeidsdeskundigen.nl

AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Verschil verrijkt! Lunchwebinar diversiteit en inclusie

Verschil verrijkt! Daarom doen het AKC en OVAL samen mee mee met de vijfde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Oproep: Doe mee aan de doorontwikkeling e-learning betrekken van naasten

Sta jij weleens stil bij de invloed van naasten zoals partners, familielede ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Draag bij aan meer menselijke maat in re-integratietrajecten

In het re-integratiedomein is behoefte aan meer ‘menselijke maat’ in de beg ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws