05
apr
2023

In gesprek over de rol van modellen en instrumenten in jouw werk

Welke modellen en instrumenten gebruik jij als arbeidsdeskundige in je werk? Waar ben jij mee geholpen? Hoe kunnen die toegankelijker worden? Onderzoeksbureau Muzus gingen hierover met arbeidsdeskundigen in gesprek tijdens het NVvA-congres op 4 april 2023.

Onderzoeksbureau Muzus doet in opdracht van het AKC onderzoek naar de manier waarop arbeidsdeskundigen modellen en instrumenten toepassen in hun werk. Doel is om overzicht te creëren in deze modellen en instrumenten en ze toegankelijker te maken voor de dagelijkse praktijk. Onderzoekers van Muzus gingen hierover op het NVvA-congres in gesprek met arbeidsdeskundigen. Zij weten immers het beste hoe de praktijk eruitziet en waar ze mee geholpen zijn. Sta jij open voor een gesprek?
 
Toegankelijk voor de praktijk
De Programma Advies Commissie van het AKC (PAC) heeft een lijst samengesteld met modellen en instrumenten die bruikbaar zijn voor arbeidsdeskundigen. Het AKC wil wetenschappelijk onderzoek verbinden aan de praktijk en ervoor zorgen dat deze modellen en instrumenten daadwerkelijk bruikbaar zijn. Muzus doet onderzoek naar de behoeften in het gebruik van modellen en instrumenten om uiteindelijk een overzicht te creëren dat aansluit bij de praktijk van arbeidsdeskundigen.
 
In gesprek op het congres
Tijdens de inloop, pauze en borrel van het NVvA-congres liepen de onderzoekers van Muzus rond. Zij spraken meer dan 20 arbeidsdeskundigen over hun werkzaamheden en hun gebruik van modellen en instrumenten. Gebruik ze die wel of juist niet? En welke dan? Naar aanleiding van het congres maken de onderzoekers een afspraak met 14 arbeidsdeskundigen om uitgebreid in gesprek te gaan over modellen en instrumenten
 
Niet aanwezig bij het congres?
Of geen onderzoeker kunnen spreken? Jammer, maar geen probleem! Stuur een bericht naar onderzoeker Roos van der Schoor via roos@muzus.nl en ga alsnog in gesprek over het gemis, de overvloed, de mismatch of de fijne modellen en instrumenten in jouw werkzaamheden.

AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Late gevolgen van kanker(behandeling) en werk: mogen we je een paar vragen stellen?

Jouw input draagt bij aan meer arbeidsdeskundige kennis over dit onderwerp. ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
De gevolgen van technologisering voor het arbeidsdeskundig vak

Robotisering en digitalisering zijn alom aanwezig. In ons privéleven en in ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Arbeidsdeskundige Kor Brongers promoveert op begeleiding in re-integratie bij meervoudige problematiek

Met zijn promotie op 8 december 2023 rondt Kor Brongers zijn promotieonderz ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Kenniscentrum AKC nieuws