24
jan
2024

AKC jaarplan 2024

2024 wordt een bijzonder jaar voor het AKC. We bestaan dit jaar namelijk 15 jaar! Al 15 jaar blijven we ons ontwikkelen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de actualiteit en de dagelijkse praktijk van arbeidsdeskundigen. Daarom stellen we ieder jaar een jaarplan op, waarin we onze activiteiten van het komende jaar uiteenzetten. Ook leggen we uit hoe we invulling geven aan de speerpunten uit onze strategie en vind je er een overzicht van de lopende en geplande onderzoeken.

Cliënt, technologisering en verspreiding van kennis

Ontwikkeling en valorisatie van toepasbare wetenschappelijke kennis staat bij ons centraal. De relevante ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de consequenties daarvan voor de professionals hebben onze aandacht, naast het nadrukkelijker invulling geven aan het cliëntperspectief en de visie op arbeidsdeskundige van de toekomst. De visie op de arbeidsdeskundige van de toekomst is ook input voor de kennisagenda van het AKC.

Via de kerngroep Technologisering, die in 2023 is opgericht, zetten we ons ook in 2024 in voor het onder de aandacht brengen van de mogelijkheden van technologisering voor het arbeidsdeskundig vak en het (beter) mogelijk maken van duurzame arbeidsparticipatie voor ieder, zodat mensen bestaanszekerheid kunnen opbouwen.

Benieuwd waar het AKC zich nog meer op richt in 2024? Lees dan hier het jaarplan.

AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Toepasbare technologie voor letselschade-arbeidsdeskundigen

Arbeidsdeskundigen spelen een cruciale rol in het beoordelen van werkgerela ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Nu online Cahier 32: Vroegtijdige inzet van arbeidsdeskundigen blijkt effectief

Veel arbeidsdeskundigen hechten waarde aan de vroegtijdige inzet van hun ex ...

AKC
Wolter is arbeidsongeschikt én werkt: ‘Ik moet onder de mensen zijn’

Geroutineerd sjeest Wolter van Coeverden in zijn rolstoel door de werkplaat ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws