06
apr
2017

AD-Game Poortwachter nu Live te spelen! Test je kennis!

Ga naar https://www.arbeidsdeskundigen.nl/game/
login met je wachtwoord en NVvA lidnummer

Eerste AD-Game breed gelanceerd

Na het najaarscongres 2016 van AKC en NVvA speelden enkele honderden arbeidsdeskundigen speelden gedurende enkele dagen het proto-type van de AD-Game ‘Poortwachter’. Dit leidde tot enthousiaste reacties en enkele prima suggesties voor aanpassingen. Die aanpassingen zijn gedaan en de game is verder gevuld met vragen die gaan over de Poortwachter en de nieuwe Werkwijzer Poortwachter UWV 24 maart 2017. Het AD-Game is creatieve speelse vorm van kennisverwerving uit een brainstorm van NVvA/AKC met de AD-opleidingen over het leuker maken van kennisverwerving.

Opzet AD-Game
De AD-Game is een webgame, die op de telefoon, I-pad en laptop te spelen is. Blokjes van vijf vragen zorgen dat het spel snel en kort gespeeld kan worden. Na een blokje van vijf vragen kan de speler terugblikken op zijn antwoorden en worden er korte toelichtingen gegeven met achtergrondinformatie en links naar bronnen. Het goede antwoord wordt niet prijsgegeven. Spelers krijgen alleen informatie over de richting van het goede antwoord. Alle vragen keren at random terug – ook de vragen die al een keer goed beantwoord zijn. Uiteraard zitten er in elk blokje vragen altijd enkele nieuwe vragen of vragen die nog niet goed zijn beantwoord. Spelers kunnen levels, karma’s, badges en punten verdienen. Bijvoorbeeld voor de duur van het spelen, doorzettingsvermogen, het raadplegen van de achtergrondinformatie, het tempo van vragen beantwoorden en het tijdstip van spelen. Spelers verdient dus niet alleen punten met goede antwoorden, maar met hun hele leerhouding en inzet om te leren.

Je kunt op elk moment na een blokje van vijf vragen stoppen. Alle behaalde resultaten worden opgeslagen. Kijk ook eens terug op je antwoorden, dat kan na het afronden van een blokje van vijf vragen. Dan kan je ook rustig naar de achtergrond informatie bij de antwoorden en de links naar websites en Werkwijzer Poortwachter kijken.

Speel het spel en verrijk je vakkennis.

Help ons de Game verder te verbeteren. Wij zijn benieuwd naar jullie reacties op het spel. Mail suggesties en opmerkingen aan AKC@arbeidsdeskundigen.nl

Het bouwteam van het eerste AD-game wenst je veel speel plezier

AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Late gevolgen van kanker(behandeling) en werk: mogen we je een paar vragen stellen?

Jouw input draagt bij aan meer arbeidsdeskundige kennis over dit onderwerp. ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
De gevolgen van technologisering voor het arbeidsdeskundig vak

Robotisering en digitalisering zijn alom aanwezig. In ons privéleven en in ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Arbeidsdeskundige Kor Brongers promoveert op begeleiding in re-integratie bij meervoudige problematiek

Met zijn promotie op 8 december 2023 rondt Kor Brongers zijn promotieonderz ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Kenniscentrum AKC nieuws