12
jan
2024

Verschil verrijkt - hoe krijg en behoud je diversiteit en inclusie?

Verschil verrijkt. Dat werd glashelder in de webinar van het AKC en OVAL over diversiteit en inclusie op 3 oktober 2023. Kon je er toen niet bij zijn? Geen nood, de webinar is nu terug te kijken.

Het gaat in organisaties vaak over diversiteit en inclusie. Iedereen wil divers en inclusief zijn, maar hoe krijg je dat voor elkaar? En wat is het eigenlijk? Want ook het onderwerp zelf is zeer divers.

Stereotypering ouderen

Zo bestaat er age-isme: de stereotypering en stigmatisering van ouderen. Aukje Smit deed hier onderzoek naar en vertelt in de webinar hoe arbeidsdeskundigen dit kunnen herkennen en kunnen werken aan bewustwording. Dat is belangrijk, want het aantal werkende 55-plussers wordt steeds groter en ze zijn onmisbaar om al het werk in bedrijven en organisaties gedaan te krijgen.

Andere culturele achtergronden

Ook Nadira Ettahiri is te gast. Zij is als directeur van re-integratiebureau ABTRO specialist in de begeleiding en bemiddeling van anderstalige werkzoekenden. Zij weet als geen ander wat nodig is om als organisatie aantrekkelijk te zijn voor talenten met een andere culturele achtergrond. En wat er nodig is om talenten gelijke kansen te bieden, ongeacht hun achtergrond.

Ervaringsverhaal

Loubna Laabid vertelt op indringende wijze over haar persoonlijke ervaringen. Zij werd geconfronteerd met negatieve vooroordelen en dat raakte haar zeer. Toch lukte het haar om na uitval te herstellen. ‘Naarmate de tijd vorderde, lukt het mij om veerkrachtig te worden. Ik vond mijn missie in het omgaan met de gevolgen van negatieve vooroordelen, bijvoorbeeld discriminatie, psychologische belasting en het emotionele welzijn. Ik behield mijn werkvreugde en besloot om de organisatie waar ik werkte niet te verlaten.’

De webinar is zeer waardevol voor professionals die werken aan duurzame arbeidsparticipatie voor iedereen. Wil jij nog meer aan de slag gaan met diversiteit en inclusie? Bekijk hier de hele webinar.

AKC
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Verschil verrijkt! Lunchwebinar diversiteit en inclusie

Verschil verrijkt! Daarom doen het AKC en OVAL samen mee mee met de vijfde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Kenniscentrum AKC nieuws