Nederlands Kanker Collectief presenteert Actieplan Werk en Kanker | Arbeidsdeskundigen
13
mei
2024

Nederlands Kanker Collectief presenteert Actieplan Werk en Kanker

Op 17 april 2024 presenteerde het Nederlands Kanker Collectief (NKC) het Actieplan Werk en Kanker. Hiermee willen ze bewerkstelligen dat mensen werk kunnen krijgen en behouden, zowel tijdens als na de behandeling van kanker. Een doelstelling waar het AKC zich bij aansluit. AKC-directeur Marianne Holleman leverde namens het AKC een bijdrage aan dit actieplan.

Samenwerking

Een van de problemen die het NKC signaleert is dat verschillende professionals die betrokken zijn bij de terugkeer naar werk of werkbehoud onvoldoende samenwerken. Daarbij noemt het NKC expliciet professionals in het arbeidsdomein, het sociale domein en zorgprofessionals in de eerste, tweede of derde lijn. Het NKC wil hen stimuleren beter samen te werken voor een lijnloze ondersteuning bij werk.

Betere informatievoorziening

Andere acties zijn onder meer gericht op het verbeteren van de vindbaarheid van beschikbare informatie voor patiënten, werkgevers, werkomgeving en (zorg)professionals. Ook de organisatie van een bewustwordingscampagne over de impact van kanker op werk staat voor 2024 op de rol. Lees meer op de website van het NKC.

Activiteiten AKC

Ook het AKC is zich ervan bewust dat er op het gebied van begeleiding van kankerpatiënten nog een wereld te winnen is. Daarom organiseren we verschillende activiteiten rond dit thema om de kennis van arbeidsdeskundigen over kanker en werk te vergroten:


AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Arbeidsdeskundigen willen meer informatie over late gevolgen van kanker

Arbeidsdeskundigen hebben behoefte aan meer informatie over de late gevolge ...

AKC
Reeks online workshops Kanker en Werk van start

Jaarlijks krijgen 100.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. 50.000 va ...

AKC
Nieuwe reeks collegetour Kanker en Werk: dilemma’s uit de praktijk

Elk jaar krijgen 100.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. 40.000 van ...

AKC
Meer Kenniscentrum AKC nieuws