Collegetour Kanker en Werk: tijd- of klachtcontingent re-integreren? | Arbeidsdeskundigen
21
okt
2024

Collegetour Kanker en Werk: tijd- of klachtcontingent re-integreren?

Tijd- of klachtcontingent re-integreren na kanker? Dat is de vraag die centraal stond tijdens de Collegetour Kanker en Werk op donderdag 26 september.

Bij aanvang gaven deelnemers aan dat ze vooral kwamen om handvatten te krijgen voor hun dagelijks werk en om hun kennis uit te breiden. Dat is zeker gelukt. Het was een mooie sessie waarin volop kennis en ervaringen uitgewisseld werden.

Voorbeeldcasus

De deelnemers bespraken gezamenlijk een casus die afgeleid was van de AD Voorbeeldcasuïstiek Klachtcontingente re-integratie bij kanker. Deelnemers gingen met elkaar in gesprek over het opbouwadvies: Waar begin je mee? Wat is een goed startmoment? Maak je zelf een opbouwschema? Hoe snel bouw je op? Vragen waar verschillende antwoorden op mogelijk zijn.

Kader voor arbeidsdeskundig handelen

Een van de deelnemers gaf na afloop van de workshop aan dat het vergroten van kennis over werk en kanker meer kader geeft aan het arbeidsdeskundig handelen voor deze doelgroep. Verschillende deelnemers vertelden dat ze zich er nu (meer) van bewust zijn dat het proces waar (ex-)kankerpatiënten in zitten aandacht moet krijgen, bijvoorbeeld in de gespreksvoering.

Onderwerp 28 november: Diagnose kanker vergt specifieke aandacht in de re-integratie

Op donderdag 28 november vindt de laatste Collegetour Kanker en Werk van 2024 plaats. Dan staat “De diagnose kanker vergt specifieke aandacht in de re-integratie. Wat betekent dat voor jouw rol als arbeidsdeskundige?” centraal. Aanmelden kan nog via akc@arbeidsdeskundigen.nl

Over de Collegetour Kanker en Werk

In 2024 organiseert het AKC samen met re-integratiebureau Re-turn vier geaccrediteerde onlineworkshops over kanker en werk, waarvoor 1 PE-punt wordt toegekend. Dit is een vervolg op soortgelijke reeksen in 2021 en 2022. Elke workshop duurt ca. 1,5 uur en vindt plaats tussen 8.30 uur en 14.00 uur. Het exacte tijdstip krijgen deelnemers een week van tevoren te horen. De workshop bestaat uit een kleine groep van 8 tot 12 deelnemers. Wie wil, kan zelf een casus inbrengen.

AKC
AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Karin Koekkoek begint onderzoek naar complexiteit Wet Verbetering Poortwachter

Het AKC wil de professionaliteit van de arbeidsdeskundige aanjagen en biedt ...

AKC
AKC
Oproep: Werk mee aan tool ‘Oog voor de werknemer met kanker’ voor arbeidsdeskundigen

Het arbeidsdeskundig onderzoek bij een werknemer met de diagnose kanker vra ...

AKC
Onderzoek naar re-integratie na operatie van start

Jaarlijks worden ruim 33.000 patiënten geopereerd voor een knieprothese, ru ...

AKC
Meer Kenniscentrum AKC nieuws