25
jan
2024

Betrekken van naasten in de arbeidsdeskundige praktijk: doe mee aan onze evaluatie!

Ben jij je bewust van de invloed die naasten zoals partners, familieleden en vrienden kunnen hebben op herstel en re-integratie? En ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden om hier effectief mee om te gaan? Sinds september 2023 biedt de AD Academie de e-learning cursus 'Betrekken van naasten in de arbeidsdeskundige praktijk' aan.

Deze cursus is ontworpen om arbeidsdeskundigen te helpen begrijpen hoe naasten het herstel en de re-integratie van werkenden met langdurige klachten en beperkingen kunnen beïnvloeden. Daarnaast voorziet de cursus in praktische handvatten om de invloed van naasten te verkennen en hen te betrekken om werkenden beter te ondersteunen bij het herstel- en re-integratieproces.

In het kader van het door het AKC gefinancierde project 'Doorontwikkeling e-learning betrekken van naasten', zijn we op zoek naar arbeidsdeskundigen die willen bijdragen aan de evaluatie van deze e-learning cursus. We nodigen arbeidsdeskundigen uit om de cursus te volgen en twee keer een vragenlijst in te vullen. Daarnaast zoeken we enkele arbeidsdeskundigen die willen deelnemen aan een praktijkgerichte evaluatie en in dit kader willen deelnemen aan een intervisiebijeenkomst. Het is ook mogelijk om je als samen met een aantal collega’s als groep aan te melden voor de praktijkevaluatie, waarbij de intervisiebijeenkomst eventueel kan plaatsvinden tijdens één van jullie reguliere bijeenkomsten. Stuur hiervoor een mail naar Nicole Snippen (n.c.snippen@umcg.nl). Gedetailleerde informatie over het onderzoek is te vinden in de informatiebrief.

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de evaluatie van deze cursus en je expertise delen? Doe dan mee aan dit onderzoek! Voor uw deelname kunt u PE-punten ontvangen.

Klik op onderstaande hyperlinks om de vragenlijsten in te vullen:

Doorloop de e-learning cursus ‘Betrekken van naasten in de arbeidsdeskundige praktijk’ via de pagina ‘E-learning’ van de AD Academie (log in met je NVvA inloggegevens).

AKC
NVvA
AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Tegenstrijdige belangen van werkgever en werknemer bij re-integratie

Het re-integratieproces van werknemers kent een belangrijk dilemma. Waar de ...

AKC
Praat en denk mee over het begeleiden van werknemers met late gevolgen van kanker(behandeling) in een online groepsgesprek

Veel mensen die kanker hebben doorgemaakt, hebben op langere termijn last v ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Late gevolgen van kanker(behandeling) en werk: mogen we je een paar vragen stellen?

Jouw input draagt bij aan meer arbeidsdeskundige kennis over dit onderwerp. ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Kenniscentrum AKC nieuws