14
okt
2022

AD Award voor Eli Van Den Heuvel

Eli Van Den Heuvel heeft dit jaar de Arbeidsdeskunde Award gekregen. De prijs werd door juryvoorzitter Jannet Mulder (Scolea) uitgereikt tijdens het NVvA-AKC najaarscongres in Leusden. Eli kreeg de prijs voor het idee en het opzetten van de AD Academie en de Arbeidsdeskundige professionaliseringsdag. Daarmee heeft zij - aldus de jury - bergen verzet als het gaat om kennisoverdracht en kennisdeling binnen de beroepsgroep.

‘Kennis overbrengen is lastig en uitdagend, als opleider maar zeker ook als arbeidsdeskundigen onder elkaar. Als er dan in een paar jaar tijd zoveel wordt ontwikkeld en uitgebouwd om onderlinge kennisdeling te stimuleren, is dat prijzenswaardig’, aldus de jury.

Jannet Mulder herinnerde aan de pre-coronatijd, een periode waarin thuiswerken en online vergaderen nog niet zo gewoon waren als nu en kennisoverdracht vooral fysiek plaatsvond. ‘Nog voor de pandemie lanceerde de NVvA de AD Academie. Een online platform met content voor alle arbeidsdeskundigen. Het idee hebben is één, maar het ook tot bloei laten komen is stap twee.’ Daar is volgens de jury veel tijd en energie in gaan zitten. ‘De NVvA mag trots zijn op een platform als dit. Zeker in de periode die volgde, waarbij het platform de manier was om bij te blijven, certificeringspunten te behalen en jezelf te ontwikkelen.’

Daarnaast werd Eli ook geprezen voor het opzetten van de eerste Arbeidsdeskundige professionaliseringsdag, het tot stand brengen van de (vernieuwde) beroepsnorm en voor haar jarenlange inzet voor de vereniging. De AD Award bestaat uit een sculptuur, een oorkonde en een geldbedrag.

 

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
2e open subsidieoproep AKC

Het onderzoeksprogramma van het AKC krijgt onder meer inhoud door subsidie ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Najaarscongres NVvA en AKC nu online!

Het volledige NVvA en AKC najaarscongres van 13 oktober is nu online terug ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Nieuw in de AD Academie: 'Arbeid als medicijn'

Werk kan bijdragen aan gezondheid en herstel, maar ook de oorzaak zijn van ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Meer Kenniscentrum AKC nieuws