12
apr
2021

Boeiend College Tour over Kanker en Werk

In 2021 organiseert het AKC wederom een AKC College Tour Kanker en Werk. Dit jaar doen we dat met vier webinars, waarvan de eerste op 8 april plaatsvond.

Bernadette Roekevis, arbeidsdeskundige en Ragna van Hummel, directeur Re-turn hebben de ruim 250 deelnemers aan dit webinar meegenomen in het onderwerp. Dat kanker een belangrijk onderwerp is, blijkt wel uit de cijfers. Eén op de 7 mannen en 1 op de 6 vrouwen krijgen kanker tijdens het werkende leven. Dagelijks krijgen 137 mensen de diagnose gesteld. In de verschillende ziektefasen van kanker (diagnose, behandeling, herstel & re-integratie en duurzaamheid) varieert het werkvermogen. Veel voorkomende beperkingen zijn vermoeidheid en cognitieve beperkingen, zoals concentratie en prikkelverwerking. Ook onzekerheid over eigen kunnen en het zoeken naar houvast spelen een rol bij een persoon met kanker.

Bernadette vertelt arbeidsdeskundigen wat belangrijk is in de begeleiding binnen de Wet Verbetering Poortwachter, bij advisering in het 1e en 2e spoor en bij arbeidsdeskundig onderzoek.

Na afloop van alle webinars komt online alle informatie beschikbaar, ook zal een weergave van de AKC College Tour Kanker en Werk 2021 in de AD Academie te zien zijn.

De deelnemers geven aan dat de webinar interessant is en erg bruikbaar in de praktijk. Dus heb je nog niet deelgenomen? Meld je dan aan voor één van de volgende webinars op 17 juni, 30 september of 2 december 2021, via www.arbeidsdeskundigen.nl

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
“We zijn 50 jaar jong!”

Zaterdag 8 mei is het precies 50 jaar geleden dat de NVvA werd opgericht. B ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Download nu de NVvA-app!

Hij is er! De gloednieuwe NVvA-app is vanaf nu te downloaden in de Appstore ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Bloemen voor het nieuwste NVvA-lid

Kim is 26 en daarmee een van de jongste en nieuwste leden van de NVvA. Ze r ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws