15
dec
2021

Nieuwe onderwerpen in de reeks Covid-19

Corona heeft een enorme impact op de samenleving en bovendien zijn de langetermijngevolgen nog niet te overzien. Een ding is zeker: ook arbeidsdeskundigen krijgen in toenemende mate met gevolgen van corona te maken.

Arbeidsdeskundige Karin Koekkoek startte dit initiatief met de vraag 'Wat moet de arbeidsdeskundige allemaal weten en kunnen om adequaat met de gevolgen van Covid-19 om te gaan?' Zo ontstond het idee om met de NVvA kennis over de impact van Covid-19 op werk en het arbeidsdeskundig handelen te vergaren en te ontsluiten.

In deze update is er een nieuwe AD-essentials en een podcast toegevoegd aan de reeks Covid-19

1. Karin Koekkoek praat in de podcast met Esther Boswinkel over het tot stand komen van het Addendum van de Werkwijzer Poortwachter. De Covid-19 maatregelen zijn nl. ook van invloed op de wijze van beoordelen van de re-integratie inspanningen van de werkgever.

Klik hier voor de podcast.

2. In de reeks Covid-19 praat Karin Koekkoek met Liesbeth Renckens, Klynisch Psycholoog en manager hulpverlening van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. De uitbraak van het coronavirus en alle maatregelen die landelijk zijn afgekondigd hebben grote maatschappelijke impact.

Klik hier voor het interview

Ga naar de AD Academie voor deze informatie over de impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen. Op de website delen we ook andere relevante links naar wetenschappelijke artikelen en achtergrondinformatie

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Nieuw in de AD Academie

In de AD Academie vind je lezingen, cursussen, e-learnings en doorverwijzin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AD Essential: Toekomst van de arbeidsdeskundige

Met wie kan je beter een gesprek aangaan over de toekomst van de arbeidsdes ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Preventie vraagt om samenwerking

Prof. dr. Frederieke Schaafsma is eind vorig jaar benoemd tot bijzonder hoo ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws