15
dec
2021

Nieuwe onderwerpen in de reeks Covid-19

Corona heeft een enorme impact op de samenleving en bovendien zijn de langetermijngevolgen nog niet te overzien. Een ding is zeker: ook arbeidsdeskundigen krijgen in toenemende mate met gevolgen van corona te maken.

Arbeidsdeskundige Karin Koekkoek startte dit initiatief met de vraag 'Wat moet de arbeidsdeskundige allemaal weten en kunnen om adequaat met de gevolgen van Covid-19 om te gaan?' Zo ontstond het idee om met de NVvA kennis over de impact van Covid-19 op werk en het arbeidsdeskundig handelen te vergaren en te ontsluiten.

In deze update is er een nieuwe AD-essentials en een podcast toegevoegd aan de reeks Covid-19

1. Karin Koekkoek praat in de podcast met Esther Boswinkel over het tot stand komen van het Addendum van de Werkwijzer Poortwachter. De Covid-19 maatregelen zijn nl. ook van invloed op de wijze van beoordelen van de re-integratie inspanningen van de werkgever.

Klik hier voor de podcast.

2. In de reeks Covid-19 praat Karin Koekkoek met Liesbeth Renckens, Klynisch Psycholoog en manager hulpverlening van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. De uitbraak van het coronavirus en alle maatregelen die landelijk zijn afgekondigd hebben grote maatschappelijke impact.

Klik hier voor het interview

Ga naar de AD Academie voor deze informatie over de impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen. Op de website delen we ook andere relevante links naar wetenschappelijke artikelen en achtergrondinformatie

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
12% Nederlanders gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden

Er zijn veel mensen die door pijnklachten worden gehinderd in hun dagelijks ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
ZonMw-conferentie over werk, inkomen en gezondheid

Op dinsdag 27 september organiseert ZonMW de conferentie ‘Werk, inkomen en ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Kabinet trekt meer geld uit voor IPS

Ook dit en komend jaar trekt het kabinet geld uit om ggz-patiënten aan werk ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws