22
jul
2022

Nieuw in de AD Academie: Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag

In de AD Academie vind je lezingen, cursussen, e-learnings en presentaties om je arbeidsdeskundige kennis op peil te houden. De AD Academie is altijd klaar voor gebruik, maar nooit af. Deze week zijn daarom weer nieuwe onderwerpen toegevoegd en kun je de colleges en zes workshops van de Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag terugkijken.

Er zijn drie colleges toegevoegd. Het college ‘Ethische vraagstukken in de arbeidsdeskundige praktijk’ door Martijn de Kiewit. Martijn is lid Raad van Toezicht SRA en docent Business Ethics aan de Erasmus Universiteit. In het college Heel Holland Matcht?’ gaat Erik Merx (Hanzehogeschool Groningen) uitgebreid in op het onderwerp Skills. Het derde college heet ‘Gewogen maatwerk en professionele afwegingen van de arbeidsdeskundige’. Het werd gegeven door hoogleraar arbeidsdeskundigheid Roland Blonk en Shirley Oomens (lector Arbeidsdeskundigheid, HAN).

Naast de colleges staan ook zes van de workshops online; ‘Omgaan met persoonsgegevens (AVG)’ door Erik-Jan Wervelman, ‘Letselschade en arbeidsdeskundige inzet; focus op juridische aspecten’ (Hieron van der Hoeven),De arbeidsdeskundige binnen de letselschade’ (Joost Veenendaal/IVA Opleidingen), ‘Is Maatwerk willekeur?’ (Maartje Kemme en Annie Seepma), ‘De inzet van de AD bij duurzame plaatsingen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking’ (Shirley Oomens en Etty Wielenga) en ‘Met voorzieningen meer kans op onderwijs en werk’ (Roland van Zijp).

De eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag gemist of nog eens herbeleven? Ga dan nu naar de AD Academie!

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Een op de vier werknemers wil andere baan

Een op de vier werknemers wil binnen nu en twee jaar een andere baan. Een s ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Overstap van beschut naar ander werk wordt makkelijker

Wie vanuit een beschutte werkplek wil en kan overstappen naar een baan met ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
12% Nederlanders gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden

Er zijn veel mensen die door pijnklachten worden gehinderd in hun dagelijks ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws