Regio Noord-Oost - Uit de Running met POST Covid | Arbeidsdeskundigen
11
apr
2024

Regio Noord-Oost - Uit de Running met POST Covid

Uit de Running met POST Covid - Huidige stand van zaken tot nu toe

Het doel van deze bijeenkomst is om drie partijen aan het woord te laten om hun expertise, ervaringen in relatie met behandeling en werk met ons te delen. Waarbij ook een interactief gedeelte zal plaatsvinden.


Met bijdragen van Kees Wallis (NeruoRC), Nancy Smits (C-support) en Bas Sorgdrager (BV Beatrixoord)

 

"NeuroRC is gespecialiseerd in intensieve neuroplasticiteitstrainingen, vitaliteit en preventie. NeuroRC bestaat uit verschillende expertises en houdt zich bezig met het optimaliseren van neurale netwerken, de functie van hersencellen (neuronen) en nieuwe verbindingen tussen neuronen."

Kees Wallis (Psycholoog, prestatiepsycholoog VSPN®) en Rosanne Koster-Top, (huisarts) gaan ons meenemen in hun visie en missie en de Neuroplasticiteits-training bij Long COVID.

https://www.neurorc.nl/

 

Nanny Smits, nazorgadviseur en coördinator scholing arbeid bij C-support gaat ons meer vertellen over de opdracht(en) van het ministerie aan C-support (o.a. kennisdeling, onderzoek). Daarnaast zal ingezoomd worden op cijfers, het soort vragen dat C-support behandelt, hoe de dienstverlening nader in zijn werk gaat, met wat voor disciplines er wordt samengewerkt en voor welke vragen we cliënten kunnen doorverwijzen.

https://www.c-support.nu/

Kijk de animatie (max. 2 minuten) met eenvoudige uitleg over Long COVID, C-support en PostCovid NL: https://youtu.be/drYuqxhNFzE

 

Postcovid revalidatie en terugkeer in werk. Het team Arbeid van BV Beatrixoord ondersteunt werkgevers bij de re-integratie van personen met onder andere postcovid. De ondersteuning is interdisciplinair.

In de presentatie van Bas Sorgdrager worden de werkwijze, uitkomsten en de leerpunten besproken. Bas Sorgdrager is bedrijfsarts en werkzaam als klinisch arbeidsgeneeskundige voor het behandelteam van de arbeidsrevalidatie programma’s in Beatrixoord, UMCG Centrum voor Revalidatie.

https://bvbeatrixoord.nl/

15.30 uur Inloop

16:00-16:15 uur Welkom en introductie, Max Bentum (vanuit de beroepsvereniging)

16:15-17:00 uur Neuro RC (Kees Wallis, Psycholoog, prestatiepsycholoog VSPN® en Rosanne Koster-Top, huisarts)

17:15-18:00 uur C-support ( Nanny Smits)

18:00-18:45 uur Pauze / Eten

18:45-19:30 uur Beatrixoord (Bas Sorgdrager)

19:30 uur Afsluiting & Borrel