Platform AD11 - Interactieve workshop culturele bewustwording | Arbeidsdeskundigen
06
mrt
2024

Platform AD11 - Interactieve workshop culturele bewustwording

Saskia Maarse, intercultureel spreker bij Studio Odijk, geeft een interactieve workshop over culturele bewustwording. Na een inleiding over wat cultuur is en hoe het werkt, neemt Saskia de deelnemers op interactieve manier mee op reis door de Nederlandse cultuur zoals die wordt ervaren door mensen uit andere landen. 

Tijdens de workshop legt Anita ook uit waar typisch Nederlandse eigenschappen vandaan komen. Zoals het fenomeen ‘afspraak is afspraak’; in een zakelijke omgeving erg gewaardeerd door mensen uit vrijwel alle andere culturen. In de privésfeer daarentegen wordt deze mentaliteit vaak als bizar ervaren: je agenda raadplegen om een afspraak te maken met familie?”

Ook laat Saskia de verschillen en overeenkomsten zien tussen Nederland en andere landen op het gebied van communicatie, hiërarchie, individualisme/collectivisme en vertrouwen. Tijdens de workshop deelt Saskia haar zes cultuurprincipes en maakt ze gebruik van anekdotes en praktijkvoorbeelden. Tussendoor kunnen de deelnemers vragen stellen. 

15.30 uur Ontvangst

16.00 uur Aanvang programma

17.45 uur Broodmaaltijd

19.30 uur Einde programma

Ook interessant