14:30 uur tot 15:00 uur: Binnenkomst en registratie.
15.00 tot 16.15 uur: “Hoe doe ik kennis op? De zoektocht van professionals in het kennisdoolhof van de 21-e eeuw, praktische handvatten”.
De verschuiving op de arbeidsmarkt van fysiek zwaar werk naar mentaal werk uit zich ook in de oorzaken van ziekte, verzuim en arbeidsongeschiktheid. Dit noopt tot een andere kijk op kennisoverdracht en opleidingen in de sociale zekerheid om professionals beter te ondersteunen.
Spreker: Hans van Iersel.
Hans is docent/ontwikkelaar bij Capabel Hogeschool. Hij is betrokken bij de opleidingen Arbeidsdeskundige, Jobcoach, Verpleegkunde preventieve zorg en (met name) Toegepaste psychologie.
Hij werkte zijn hele carrière op het snijvlak van kennisoverdracht, psychologie en re-integratie.
16.15 tot 16.45 uur: Pauze
16.45 tot 18.15 uur: Op interactieve wijze en via casuïstiek maakt u kennis met de mogelijkheden om u als arbeidsdeskundige te ondersteunen om mensen met hoge psychische belasting succesvol terug te laten keren naar werk bij eigen werkgever of elders (2-de spoor).
Sprekers: Ir. Paul Flapper en Harry Tweehuysen
Paul is oprichter en managing partner van YINC (Your Individual Natural Competences) en oprichter en Algemeen Directeur van BlueButton Health (alcoholverslaving)
Een belangrijke basis voor zowel psychische als fysieke gezondheid is om te werken en te leven vanuit natuurlijke kracht (essentie). Paul implementeert innovatief wetenschappelijk onderbouwde methodes ter bevordering van duurzame gezondheid.
Harry is founder en opleider Nederlandse Academie voor Arbeidswetenschappen en Tweehuysen Advies.
Hij is Arbeids- en Organisatie psycholoog, bedrijfskundige en Arbeids- en Organisatie deskundige. Hij deelt zijn ervaringen vanuit de praktijk en bespreekt nieuwe ontwikkelingen om naast de FML op betrouwbare en gevalideerde wijze ook psychologische aspecten vast te kunnen stellen die de arbeidsdeskundige beter in staat stelt tot succesvol begeleiden van mensen naar eigen of ander werk.
Aansluitend tot 19:00 uur: Registratie, napraten en netwerken met een hapje en een drankje.
|