21
feb
2023

Vacature voor kleinschalig onderzoek kanker en werk Amsterdam UMC

Professionalisering arbeidsdeskundigen kanker en werk

Vanuit het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC) is naar voren gekomen dat er behoefte is om arbeidsdeskundigen te ondersteunen in hun rol bij de begeleiding van cliënten met een onvoorspelbaar re-integratieverloop, zoals kanker. Het Amsterdam UMC heeft met financiering van KWF Kankerbestrijding in de afgelopen jaren de MiLES tool ontwikkeld. Deze tool biedt werkgevers handvatten bij de begeleiding van werknemers met kanker. Grote delen van de tool lijken echter ook geschikt voor andere doelgroepen, bijv. arbeidsdeskundigen.

Wat ga je doen?

Je doet onderzoek naar de ondersteuningsbehoeften van arbeidsdeskundigen bij de begeleiding van cliënten met kanker. Daarnaast onderzoek je of de MiLES tool geschikt is voor arbeidsdeskundigen en/of welke aanpassingen nodig zijn voor gebruik van arbeidsdeskundigen. Dit doe je aan de hand van interviews met 15 arbeidsdeskundigen, 5 cliënten met kanker en 4 experts vanuit AKC. Je schrijft een interviewprotocol, neemt de interviews af en analyseert deze aan de hand van de onderzoeksvragen. Tot slot schrijf je een rapport met daarin de resultaten van het onderzoek.

Dit bieden we je:

  • 0.30 FTE voor een periode van 4 maanden. Eventueel is het mogelijk om de aanstelling/detachering en duur van het project evenredig te veranderen. De startdatum wordt in overleg bepaald.
  • Een gastvrijheidsaanstelling bij het Amsterdam UMC, locatie AMC voor de duur van het onderzoek. Dit biedt vele voordelen, o.a. beschikking over wetenschappelijke onderzoeken en programma’s voor data analyse.
  • Begeleiding bij het opzetten en uitvoeren van het onderzoek, zowel vanuit het Amsterdam UMC als vanuit het AKC.
  • In overleg en afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek is vervolgonderzoek mogelijk.

Wat kan je leren?

Je leert om een kleinschalig onderzoek op te zetten en uit te voeren onder deskundige begeleiding vanuit  Amsterdam UMC, gefaciliteerd door het AKC. Hierbij maak je kennis met verschillende stappen van wetenschappelijk onderzoek, zoals een interviewprotocol opstellen, data verzamelen (middels interviews), data analyseren en het terugkoppelen van onderzoeksuitkomsten in de vorm van een rapport. In overleg bestaat de mogelijkheid om de uitkomsten te publiceren in een wetenschappelijk artikel. In ieder geval zal er aandacht aan besteed worden op de website van het AKC en in de AD Visie.  Samengevat: dit is een mooie mogelijkheid om je onderzoekend vermogen te ontwikkelen en wellicht een ideale eerste stap om te kijken of het doen van wetenschappelijk onderzoek iets voor jou is!

Met wie ga je samenwerken?

Tijdens dit onderzoeksproject word je begeleid vanuit het Amsterdam UMC en vanuit AKC. Je gaat samenwerken met Michiel Greidanus (postdoc onderzoeker) en Sietske Tamminga (Universitair docent) van het Amsterdam UMC, locatie AMC. Beide doen al jarenlang onderzoek naar kanker en werk, en hebben de MiLES tool voor werkgevers ontwikkeld en onderzocht. Daarnaast is Vincent Braun vanuit AKC betrokken.

Ben jij arbeidsdeskundige en word je enthousiast van dit kleinschalige onderzoek? Neem dan voor 15 maart contact op met Vincent Braun via v.braun@arbeidsdeskundigen.nl. Dan plannen we graag een kennismakingsgesprek in!

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Vervolg AKC Collegereeks Kanker en Werk: jij kiest

In 2021 organiseerden we de AKC College Tour Kanker en Werk, met in totaal ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
AKC Collegetour Kanker en Werk online op de AD Academie

In 2021 organiseerde het AKC wederom een AKC College Tour Kanker en Werk. I ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws