15
sep
2022

Nieuwe onlineversie ‘Hulpmiddel beschrijven arbeidsbelasting’

AKC heeft de vormgeving en bruikbaarheid van het ‘Hulpmiddel beschrijven arbeidsbelasting voor arbeidsdeskundigen’ sterk verbeterd. Hierdoor kun je sneller navigeren en informatie vinden.

Het hulpmiddel ondersteunt arbeidsdeskundigen bij het efficiënt en effectief beschrijven van belasting in arbeid, zonder het overzicht en de samenhang tussen verschillende belastingaspecten uit het oog te verliezen. Bekijk hier de nieuwe versie.

In de beeldvormingsfase beschrijven arbeidsdeskundigen de belasting in arbeid. Om hen daarbij te ondersteunen, ontwikkelde het AKC in 2016 het Hulpmiddel beschrijven arbeidsbelasting voor arbeidsdeskundigen. Na 6 jaar intensief gebruik, was het hulpmiddel aan een update toe, met name op het gebied van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Deze nieuwe versie is nu voor iedereen beschikbaar.

Inhoudelijk staat het als een huis

Inhoudelijk is het hulpmiddel niet veranderd, vertelt programmamanager Vincent Braun. ‘Het hulpmiddel biedt een efficiënte en effectieve manier om de belasting in arbeid in samenhang te beschrijven. Daarnaast is het een volledig doorzoekbare database van de te beoordelen belastingaspecten met definities en een gestandaardiseerde beschrijvingsmethodiek. De inhoud staat als een huis, het was niet nodig om daar nu wijzigingen in aan te brengen. Daarom hebben we besloten om vooral de gebruiksvriendelijkheid aan te pakken.’

Hulpmiddel nu makkelijker te gebruiken

Door de nieuwe vormgeving als interactieve pdf kunnen arbeidsdeskundigen nog sneller de betreffende belastingfactoren en -aspecten vinden. 'We hebben goed nagedacht over de navigatie’, legt Vincent uit. ‘Het instrument wordt veel gebruikt door arbeidsdeskundigen. Daarom vinden wij het waardevol om extra aandacht te besteden aan de toegankelijkheid. Hierdoor is het instrument nog makkelijker en bruikbaarder geworden. De inhoud is hetzelfde, de verpakking maakt het verschil.’

AKC
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Verschil verrijkt! Lunchwebinar diversiteit en inclusie

Verschil verrijkt! Daarom doen het AKC en OVAL samen mee mee met de vijfde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Oproep: Doe mee aan de doorontwikkeling e-learning betrekken van naasten

Sta jij weleens stil bij de invloed van naasten zoals partners, familielede ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Draag bij aan meer menselijke maat in re-integratietrajecten

In het re-integratiedomein is behoefte aan meer ‘menselijke maat’ in de beg ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws