15
dec
2022

Onderzoek naar effect onzekere arbeidsmarktpositie jongeren

In 2021 had slechts 17% van de niet-schoolgaande werkende jongeren een vast arbeidscontract. Deze onzekere arbeidsmarktpositie kan het welzijn van jongvolwassenen aantasten en hen belemmeren om bijvoorbeeld het huis uit te gaan of een gezin te vormen. Lonneke van den Berg gaat hier onderzoek naar doen. Afgelopen week won haar onderzoeksvoorstel de Instituut Gak-KNAW Award. 

Steeds meer werkende jongvolwassenen hebben een flexcontract in plaats van een vaste arbeidsrelatie. Hoe beïnvloedt deze onzekere positie op de arbeidsmarkt hun welzijn, in samenhang met hun situatie op het gebied van wonen en relaties? Socioloog Lonneke van den Berg kreeg de Instituut Gak-KNAW Award voor haar onderzoeksvoorstel waarin deze vraag centraal staat. Met de Award krijgt Van den Berg een driejarige aanstelling als postdoctoraal onderzoeker bij het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW), dat geaffilieerd is met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Kijk hier voor meer informatie.

 

Fotobijschrift: Lonneke van den Berg met KNAW-president Marileen Dogterom en bestuursvoorzitter Instituut Gak Frederik Buijn (Foto: Inge Hoogland)

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
De invloed van de hormonale cyclus op de gezondheid van vrouwen

De belangrijke rol van hormonen in het behoud van een goede gezondheid is o ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Arbeidsinspectie: ‘verbetering nodig inkomensondersteuning werkzoekenden’

De arbeidsmarkt heeft momenteel grote behoefte aan personeel, maar gemeente ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Het NVvA ledenonderzoek 2022 | Deel twee

Dit is deel twee van het tweeluik over het ledenonderzoek. In het eerste de ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws