11
nov
2022

NVvA ondersteunt keurmerk ‘Professional Publiek Sociaal Domein’

Sinds vorig jaar is er een keurmerk voor mensen die werkzaam zijn in het sociaal domein. Dit keurmerk kan ook van belang zijn voor arbeidsdeskundigen die bij of voor gemeenten werken. Daarom ondersteunt de NVvA het keurmerk Professional Publiek Sociaal Domein (PPSD).

Het Kwaliteitsregister Sociaal Domein (KRSD) is verantwoordelijk voor het erkende keurmerk, waarmee professionals in het sociaal domein hun expertise zichtbaar maken aan opdrachtgevers, werkgevers en cliënten. Ook arbeidsdeskundigen werkzaam bij of voor gemeenten kunnen zich registreren. Na aanmelding krijg je toegang tot een persoonlijk portfolio waarin je je activiteiten en ontwikkelingen bijhoudt. Dat kunnen geaccrediteerde opleidingen zijn, maar ook deskundigheid bevorderende activiteiten. Wie 96 educatie-uren heeft kan certificering aanvragen. Wordt deze goedgekeurd dan ben je gecertificeerd professional in het publiek sociaal domein. Deelname aan het KRSD kost € 95,00 per jaar (btw-vrijgesteld). 

De NVvA ziet het belang van deze certificering en is daarom vertegenwoordigd in het College van Belanghebbenden van de KRSD. Daarin zitten onder meer ook de beroepsverenigingen SAM (uitvoerders in het publiek sociaal domein), NVVK (financiële hulpverleners) en Divosa (gemeentelijke directeuren in het sociaal domein). Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.krsd.nl

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Eerste Gepromoveerde Arbeidsdeskundige - Dr. Kor Brongers!

Vandaag vieren we samen met het AKC een historisch moment! Onze collega, Ko ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Recordaantal arbeidsongeschikten in 2023

In 2023  wordt een opmerkelijke mijlpaal bereikt: bijna 840.000 Nederlander ...

NVvA
NVvA
Arbeidsdeskundigen
Late gevolgen van kanker(behandeling) en werk: mogen we je een paar vragen stellen?

Jouw input draagt bij aan meer arbeidsdeskundige kennis over dit onderwerp. ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws