Natuurlijke armbeweging mogelijk door innovatieve oplossing | Arbeidsdeskundigen
09
jul
2024

Natuurlijke armbeweging mogelijk door innovatieve oplossing

Voor arbeidsdeskundigen die cliënten begeleiden met verminderde spierkracht of ongecoördineerde armbewegingen, biedt de mechanische armondersteuning Dowing² een innovatieve oplossing. Dit hulpmiddel ondersteunt de arm op een natuurlijke en efficiënte wijze, waardoor dagelijkse activiteiten gemakkelijker toegankelijk worden.

De mechanische armondersteuning is ontworpen om het gewicht van de arm te compenseren en daarmee de zwaartekracht te neutraliseren. Het apparaat kan eenvoudig gemonteerd worden op tafels, trippelstoelen of speciale onderstellen. Het is daardoor veelzijdig inzetbaar, zowel thuis als op de werkplek. Het kan preventief worden ingezet om klachten te voorkomen, doordat het de statische belasting van bepaalde beroepen vermindert. Denk bijvoorbeeld aan iemand die echo’s maakt en de arm langdurig gestrekt moet houden. Ook is de ondersteuning in te zetten bij verlichting van bijvoorbeeld schouderklachten.

Hoe werkt de innovatie?

De kern van het hulpmiddel bestaat uit een instelbaar veermechanisme dat de zwaartekrachtcompensatie mogelijk maakt. Dit mechanisme is instelbaar van 0 tot 100%, waardoor de gebruiker de juiste ondersteuning kan instellen voor de betreffende activiteit. Het ontwerp, in combinatie met roterende armen, biedt een ruime bewegingsvrijheid en maakt een soepele horizontale en verticale beweging mogelijk.

Toepassingen bij werk

Arbeidsdeskundigen kunnen het hulpmiddel inzetten om cliënten te helpen bij diverse werkgerelateerde activiteiten. Het hulpmiddel maakt het mogelijk om langdurig computertaken uit te voeren zonder vermoeidheid van de arm. Ook bij activiteiten zoals schilderen of handwerk biedt het hulpmiddel stabiliteit en vrijheid van beweging. Naast activiteiten op de werkvloer ondersteunt het hulpmiddel ook bij dagelijkse handelingen zoals eten, drinken en (gezichts)verzorging.

Langdurige statische belasting kan leiden tot langdurige klachten. De inzet van instrumenten als deze kan deze klachten voorkomen en verminderen. Zie de website van Focal Meditech voor meer informatie.

AKC
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
We wensen je een fijne Zomer!

De ideale periode om de AD Academie te ontdekken, zet alvast de datum van h ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Kansrijke Beroepen in de Arbeidsmarkt: Innovatie en Zorg voor de Toekomst

De arbeidsmarkt biedt momenteel veel kansen in verschillende sectoren. Volg ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Jong Geleerd, Oud Geleerd: Via kennissessies naar een hoger niveau!

Voor verbetering van de kwaliteit van het poortwachtersproces 'Jong Gele ...

Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws