19
feb
2021

Binnenkort in AD Visie

De nieuwe AD Visie valt 26 februari op de mat. De coverstory gaat dit keer over kinderen en jongeren met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Er is weinig aan hen te zien, maar er is veel aan de hand, zo luidt de conclusie. De letselschade arbeidsdeskundige kan een belangrijke bijdrage leveren aan hun toekomst.

Ook besteden we aandacht aan de 3e leerweg in het mbo: praktijkleren voor werkzoekenden en werkenden voor wie regulier mbo een brug te ver is. Kandidaten leren onder begeleiding van een praktijkopleider werkprocessen uitvoeren en krijgen ter afsluiting een erkende praktijkverklaring. Hierdoor kunnen de kansen op de arbeidsmarkt voor deze groep verbeteren.

Verder een interessant artikel over hoe kunstmatige intelligentie arbeidsdeskundigen kan ondersteunen in hun werk. AD Assist is een tool die routinematig en tijdrovend werk rondom de FML/Inzetbaarheidsprofiel (IZP) en rapporteren automatiseert.

Tot slot hebben we een nieuwe rubriek! In AD Privé vertellen arbeidsdeskundigen over hun bijzondere liefhebberijen, passies en nevenwerkzaamheden. Harm Rademaekers, landelijk adviseur arbeidsdeskundige bij UWV, bijt het spits af. Hij is van jongs af aan gefascineerd door Nepal en is er inmiddels 21 keer geweest.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Nieuwe richtlijn nachtwerk

Volgens het CBS zijn er in Nederland naar schatting 1.200.000 mensen die re ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Oproep deelname evaluatieonderzoek handreiking van 'De mentaal gezonde zaak'

Aan de slag met 'De mentaal gezonde zaak'.Het onderzoek 'De mentaal gezonde ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Online eindcongres onderzoeksprogramma 'De Werkende Centraal'

Het onderzoeksprogramma De Werkende Centraal wordt afgesloten met een onlin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws