16
nov
2022

1,3 miljoen werknemers met burn-out klachten

Eén op de zeven werkenden (ca 1,3 miljoen mensen) heeft last van burn-out klachten. Dit zorgde in 2021 voor 11 miljoen verzuimdagen, 1,6 miljoen meer dan in 2020, zo blijkt uit de TNO factsheet 2022 naar aanleiding van de Week van de Werkstress.

De Week van de Werkstress duurt nog tot vrijdag 18 november en wordt ieder jaar georganiseerd door branchevereniging Oval. Directeur Elwin Wolters maakt zich zorgen over de cijfers. Hij stelt dat meer actie vanuit werkgevers, werkenden en de politiek nodig is om werkstress en burn-out te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door preventie (financieel) aantrekkelijker te maken.

Uit de cijfers van TNO blijkt dat het aantal verzuimdagen door werkstress flink is toegenomen. Vorig jaar verzuimden werknemers in totaal 11 miljoen dagen door werkstress, 1,6 miljoen dagen meer dan in 2020. Ruim 40 procent van de werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress, een vergelijkbaar percentage werkgevers vindt werkdruk een van de belangrijkste arbeidsrisico’s. Kijk voor meer informatie op www.wvdws.nl of download hier het TNO-factsheet Werkstress 2022.

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Help mee om de samenwerking tussen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen te verbeteren!

Wij willen u vragen om deel te nemen aan een onderzoek binnen het ZonMw pro ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Helft van de mensen met een zwaar beroep denkt pensioen niet te halen

Bijna de helft van de werkenden boven de 45 jaar verwachten niet dat ze hun ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Arbeidsparticipatie arbeidsbeperkten weer op pre-corona niveau

De arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten is weer bijna op het niveau van ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws