16
nov
2022

1,3 miljoen werknemers met burn-out klachten

Eén op de zeven werkenden (ca 1,3 miljoen mensen) heeft last van burn-out klachten. Dit zorgde in 2021 voor 11 miljoen verzuimdagen, 1,6 miljoen meer dan in 2020, zo blijkt uit de TNO factsheet 2022 naar aanleiding van de Week van de Werkstress.

De Week van de Werkstress duurt nog tot vrijdag 18 november en wordt ieder jaar georganiseerd door branchevereniging Oval. Directeur Elwin Wolters maakt zich zorgen over de cijfers. Hij stelt dat meer actie vanuit werkgevers, werkenden en de politiek nodig is om werkstress en burn-out te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door preventie (financieel) aantrekkelijker te maken.

Uit de cijfers van TNO blijkt dat het aantal verzuimdagen door werkstress flink is toegenomen. Vorig jaar verzuimden werknemers in totaal 11 miljoen dagen door werkstress, 1,6 miljoen dagen meer dan in 2020. Ruim 40 procent van de werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress, een vergelijkbaar percentage werkgevers vindt werkdruk een van de belangrijkste arbeidsrisico’s. Kijk voor meer informatie op www.wvdws.nl of download hier het TNO-factsheet Werkstress 2022.

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Zoeken en vinden op de website

Uit de ledenenquête van 2022 bleek dat informatie op de website soms lastig ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Verschil verrijkt! Lunchwebinar diversiteit en inclusie

Verschil verrijkt! Daarom doen het AKC en OVAL samen mee mee met de vijfde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Oproep: Doe mee aan de doorontwikkeling e-learning betrekken van naasten

Sta jij weleens stil bij de invloed van naasten zoals partners, familielede ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws