Actueel | Arbeidsdeskundigen

Arbeidsdeskundigen nieuws

04
feb
2019
Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) vraagt Universiteit Tilburg en AKC om hulp bij studie naar intensivering van arbeidstaken tussen 2000-2019

Gezocht arbeidsdeskundigen met praktijk kennis en ervaring over arbeid. Neem deel in focusgroep ‘Intensivering van beroepen’, een samenwerking van AKC, WRR en Tilburg University. Eén sessie van 3-4 uur in de periode half maart tot eind april 2019.

AKC
04
feb
2019
Wie maakt de groep compleet? Nog 6 plekken om arbeidsdeskundige voorbeeld casuïstiek te maken

Start uitgesteld tot eind maart. Wij hebben de eerste casuïstiek groep voor 2019 nog niet vol. Tot nu toe altijd leuke groepen, veel reflectie op je vak en mooie gepubliceerde casussen. Kijk eens in het kennisdossier AD-VC op de homepage. Je kunt je eigen cases inbrengen met een dilemma en al doende de verdieping zoeken, wij zoeken daar dan de expert kennis bij.

AKC
01
feb
2019
Focusgroep vertaling en validering van een nieuw instrument voor het meten van psychosociale arbeidsbelasting in de hedendaagse werkcontext

Gezocht: Arbeidsdeskundigen die mee willen denken bij de vertaling van wetenschappelijke resultaten naar een concreet product dat bruikbaar is in de praktijk. De eerste focusgroep wordt voorjaar 2019 georganiseerd. Het vaststellen van de mate van psychosociale arbeidsbelasting is een toenemend en terugkerend thema in het dagelijks werk van de arbeidsdeskundige. Bestaande instrumenten voor het in ...

AKC
01
feb
2019
Hoe komen we af van burn-out?

Eén op de zeven werknemers kampt met burn-outklachten, bleek gisteren uit onderzoek van TNO. Uitgebluste medewerkers kosten ondertussen miljarden per jaar. De vraag dringt zich op: hoe komen we van deze groeiende epidemie af? Zo beantwoorden arbeidsdeskundigen, psychologen en artsen de meestgestelde vragen: wat is een burn-out precies, en hoe krijg je er een?

NVvA
01
feb
2019
Handreiking Traumatisch hersenletsel en letselschadebehandeling van de Letselschaderaad

De NVvA is zeer nauw betrokken geweest bij een tweetal handreikingen die onlangs zijn ingevoerd. De eerste betreft de handreiking zorgschade die op 1 januari 2018 is ingevoerd en de tweede betreft de handreiking traumatisch hersenletsel die vanaf november 2018 wordt toegepast. Bij beide handreikingen heeft de NVvA gefungeerd als voorzitter en heeft daarnaast een belangrijke bijdrage geleverd aan h ...

NVvA
25
jan
2019
International Labour Organization publiceert rapport 'Future of work'

Met de publicatie van het rapport wil de ILO (International Labour Organization) zorgen dat er in de toekomst kansen zijn op fatsoenlijk en duurzaam werk voor iedereen.

NVvA
23
jan
2019
Toetsing van het re-integratieverslag (RIV) : resultaten naar bedrijfsomvang en bedrijfstak: rapport

UWV toest bij de aanvraag van een WIA uitkering door een werknemer of deze aan zijn re-integratieverplichtingen heeft voldaan. Als dit niet zo is, kan UWV een loonsanctie opleggen.

NVvA
23
jan
2019
Ministerie van SZW ontwikkelt zelfinspectietool voor meting werdruk en ongewenst gedrag

Met de zelfinspectietool Werkdruk en Ongewenst gedrag kunnen werkgevers naar de eigen organisatie kijken zoals een inspecteur van de Inspectie SZW dat doet.

NVvA
23
jan
2019
Werkgevers: scholing en interne opleiding essentiële arbeidsvoorwaarden voor persoonlijke ontwikkeling

Volgens AWVN, MKB-Nederland en VNO-NCW moet investeren in persoonlijke ontwikkeling van werkenden als volwaardige arbeidsvoorwaarde worden aangemerkt.

NVvA
22
jan
2019
Werktijden of thuiswerken met slecht weer of staking openbaar vervoer

Flexibel thuiswerken en mensen eerder naar huis sturen als werkgever, wanneer er weersomstandigheden als sneeuw zijn. Het lijkt erop dat daar steeds meer bedrijven gebruik van maken. Wat mag je als werknemer, heb je het recht om eerder naar huis te gaan? Hoe pak je het als werkgever het best aan.

NVvA