30
nov
2020

Nieuwe website www.blikopwerkvermogen.nl live!

In de herfst van 2020 staat werkvermogen enorm in de schijnwerpers. Allemaal houden we ons zo goed mogelijk aan de Corona maatregelen, werken zoveel mogelijk thuis en hebben minder face-to-face contact. De druk is hoog en het vraagt veel van mensen binnen een organisatie.

Het liefste zet iedereen zich vol vertrouwen elke dag in, zit goed in z’n vel, denkt proactief mee en geeft invulling aan zijn rol zoals het bij hem/haar past. Helaas is de werkelijkheid weerbarstiger en zit niet iedereen vanzelf ‘goed in z’n vel’.

Hoe krijg je toch snel inzicht in werkdruk of onbenutte competenties? En hoe geef je daar sturing aan zodat je op tijd bent om medewerkers verder te helpen? Voordat je een ziekmelding krijgt en na een paar weken blijkt iemand totaal overwerkt te zijn.

Deze week - de week van de duurzame inzetbaarheid - geven we in Nederland veel aandacht aan werkvermogen. Wij ook. Sterker nog, de afgelopen maanden hebben we duurzame inzetbaarheid, werkvermogen en het huis van werkvermogen overzichtelijk voor je bij elkaar gezet in deze nieuwe website.

Met gepaste trots laten we hem graag zien:

Werkvermogen kan je op drie niveaus inzetten: op individueel niveau, een team analyseren en/of de volledige organisatie in beeld brengen. De methodieken hiervoor zijn: Workability Index (WAI), Werkscan en de Personal & Company Radar.

Onze wetenschappelijk onderbouwde methodieken geven onder andere inzicht in het te verwachten verzuim. Maar denk ook aan de relatie tussen productiviteit en werkvermogen, of de relatie tussen werkvermogen en uitstroom. Zodat je inzicht hebt in de sterke en zwakke plekken in de organisatie als het gaat om de belangrijkste asset: mensen!

Je begrijpt ons enthousiasme….

Natuurlijk vertellen we je er graag veel meer over, maar voor nu: bekijk rustig de nieuwe website. Laat ons vooral weten wat je ervan vindt! Wij leren graag van jouw tips. Zo werken we samen aan duurzame inzetbaarheid voor zoveel mogelijk mensen.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Software voor doven en slechthorenden Speaksee vergoed door UWV

Mensen met een auditieve beperking ervaren soms een afstand tot de arbeidsm ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA belicht de rol van arbeidsdeskundigen in nieuw OCTAS rapport

Op een bijzondere bijeenkomst op 29 februari heeft OCTAS, in het bijzijn va ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
NVvA Steunt Baanbrekende Aanpak voor Werknemerswelzijn en Organisatorische Veerkracht

Samen met een multidisciplinair consortium van academische en praktijkpartn ...

Arbeidsdeskundigen
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws