• dinsdag
    7 mei 2019
  • 16:00 - 20:00 uur
  • Locatie: Café Restaurant “de Zwaan”
  • Type: Bijeenkomst
  • Interessegebied: Regio Zuid
  • P.E.-punten: 1

7

mei

Loonsanctierisico en de RIV-toets

Welke informatie hebben we minimaal nodig om een kwalitatief goed onderzoek uit te kunnen voeren? Als arbeidsdeskundigen dienen we zorgvuldig en integer onderzoek te verrichten. Wat betekent dit als de gegevens onduidelijk, incompleet of onjuist zijn? Hoever gaat de verantwoordelijkheid van de arbeidsdeskundige en wat verwacht het SRA van ons wat betreft het toetsen op kwaliteit?

delen via

In deze bijeenkomst gaan we dieper in op de praktijk;
We zetten uiteen waar de valkuilen en de kansen liggen om het loonsanctierisico te verminderen en goed werk te leveren. Met twee gastsprekers benaderen we het loonsanctierisico en de RIV-toets vanuit de kant van het verzuim en vanuit de WIA-beoordeling. Hierbij gaan we aan de slag met thema’s zoals het IZP (inzetbaarheidsprofiel) versus het FML (functionele mogelijkhedenlijst), aansprakelijkheid werkgever of arbeidsdeskundige, de gedragscode SRA en de werkwijze van de landelijke sanctiecommissie.

Ben van Lieshout
Een registerarbeidsdeskundige met wetstechnische achtergrond. Sinds 1980 werkzaam binnen de sociale zekerheid met ervaring als arbeidsdeskundige in claim (UWV) re-integratie, poortwachter (arbodienst) en sociaal medische advisering bij gemeenten. Momenteel als zelfstandig adviseur werkzaam voor Buro Ben van Lieshout, als adviseur werkzaam voor landelijke sanctiecommissie van het UWV en als docent bij SV-college.

Wouter Karsten
Werkzaam op het snijvlak van sociale zekerheid en zorg delen met werkgevers, werknemers en verzekeraars om vervolgens samen op effectieve en praktische wijze vorm te geven aan preventie en het aanpakken van langdurig en kortdurend verzuim. Werkzaam als registerarbeidsdeskundige bij Ergatis, ondersteuner van dossierartsen in WGA- en B&B-zaken, training van verwijzers en arbeidsdeskundigadviseur. 

Tot slot
De regio commissie verzoekt u om collega arbeidsdeskundigen aan te moedigen mee te komen.
De themabijeenkomsten zijn gratis voor arbeidsdeskundigen die lid zijn van de NVVA.

De regiocommissie attendeert u erop dat het bijwonen van de regiobijeenkomsten, 1 punt oplevert in het kader van de certificering voor arbeidsdeskundigen. Vergeet uw NVVA badge niet mee te nemen!

Gelieve eventuele afmelding door te geven via de website.
Bij niet tijdige afmelding zal een bedrag van € 50,- in rekening worden gebracht.

16.00 uur - 16.30 uur Inloop met koffie en thee
16.30 uur - 16.40 uur Welkom door Reinout Slee
16.40 uur - 16.45 uur Resultaten enquête vorige bijeenkomst, Gerpiet Wicherts.
16.45 uur - 17.45 uur Presentatie deel 1
17.45 uur - 18.15 uur Pauze met broodjes, soep, koffie/thee
18.15 uur - 19.45 uur Presentatie deel 2 
19.30 uur - 20.30 uur netwerkborrel met hapjes 

Café Restaurant “de Zwaan”, Markt 9 te Son en Breugel.
Markt 9
5691 AR SON EN BREUGEL

Klik hier om uw route te plannen.