Evenementen Archief

30
nov
2021
Regio Zuid - Ongekend onrecht in de Sociale Zekerheid

Een van de aspecten, waar de arbeidsdeskundigen in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen is wet- en regelgeving. Ook dienen zij een onafhankelijk oordeel te geven, conform het arbeidsdeskundig protocol. Soms voelen zij dit als “ongekend onrecht”, als gevolg van verstikkende wet- en regelgeving. De toeslagenaffaire heeft aangetoond, hoe dit negatief kan uitpakken voor de getroffenen, maar ook door kan werken in alle haarvaten van de samenleving.

 Online
nvva
24
nov
2021
Webinar Arbeidsrecht: Ontslagrecht en Transitievergoedingen

Na twee jaar ziekte vervalt in beginsel het opzegverbod tijdens ziekte. In welke situaties kan er overgegaan worden tot beëindiging van het dienstverband en hoe zit het dan met de financiële afwikkeling waar het gaat om de transitievergoeding? Op 24 november om 13.00 uur geeft arbeidsjurist en arbeidsdeskundige Monique van de Graaf antwoord op deze vragen tijdens een webinar in de AD Academie.

 AD Academie
nvva
22
nov
2021
11
nov
2021
NVvA & AKC Jaarcongres: De AD en de Toekomst

We nodigen je graag uit voor het jubileumcongres van de NVvA in samenwerking met het AKC op 11 november vanaf 10.00 uur in het Beatrix Theater in Utrecht met als thema “De AD en de toekomst”. Het programma met inspirerende en interessante lezingen, live muziek en cabaret sluiten we feestelijk af met een ‘Walking Diner’.

 Beatrix Theater Utrecht
nvva
26
okt
2021
Platform AOV&Letsel - Revalidatie

Binnen het werkveld van de arbeidsdeskundige komt met enige regelmaat revalidatie dan wel het verhogen van de belastbaarheid aan de orde. Niet zelden lijkt er een verschil te zitten tussen het na te streven doel van de revalidatie. Zeker als terugkeer naar werk het doel moet worden.

 Online
nvva
14
okt
2021
Lunch Webinar: DPQ

Recent leverde het AKC cahier 26 op met de digitale tool 'arbeidsdeskundige beoordeling psychosociale arbeidsbelasting', ook wel DPQ genoemd. 

Om de toepasbaarheid verder te vergroten, is de tool omgezet in een digitale vragenlijst, inclusief handleiding. Arbeidsdeskundigen kunnen de digitale vragenlijst eenvoudig gebruiken via website https://dpq.arbeidsdeskundigen.nl/login.

 Digitaal via Zoom
nvva
13
okt
2021
Platform AD11 - Verdiepingsslag CBBS. De arbeidsdeskundige beoordeling (UWV) en zijn overwegingen

Voor deze bijeenkomst zijn Ilonka Overberg en Arjen Ottenhof onze sprekers. Beide zeer ervaren in CBBS en het opleiden van AD-en in deze materie.  

 Live en Online
nvva
06
okt
2021
Platform Sociaal Domein - Praktische wijsheid in het publieke domein

Hoe geef jij de menselijke maat in jouw dienstverlening vorm? Zonder definitie van de menselijke maat kan willekeur ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn ons welbekend. Uitvoeringsorganisaties in het publieke domein worden nu nader onderzocht op bovengenoemd thema

 Live en online
nvva
05
okt
2021
NVvA Pubquiz

In 2021 is het een halve eeuw geleden dat de NVvA werd opgericht. Een bijzondere mijlpaal waar we dit jaar met alle leden bij willen stilstaan door 50 keer aandacht te schenken aan het jubileum. 

 Digitaal via Quizzit
nvva
30
sep
2021
AKC College Tour Werk en kanker 2021

In 2018 en 2019 organiseerde AKC interactieve kennissessies voor arbeidsdeskundigen die meer wilden weten over werk en kanker. Voor deze sessies was veel belangstelling.

In 2021 organiseren we opnieuw interactieve kennissessies in de vorm van een AKC College Tour Werk en kanker met als thema:

“Arbeidsdeskundig onderzoek bij kanker – anders dan anders?” 

 Digitaal of op locatie
nvva
23
sep
2021
Regio West - De Loonwaarde Bepaling

Na maanden van overleg met diverse partijen is er nu eindelijk een universele landelijke manier om de loonwaarde vast te stellen. Diverse collega’s in het land worden daarin al opgeleid. Om de leden hierover te informeren en deze methode een zo breed mogelijke bekendheid te geven, hebben we besloten om ook in onze regio hier aandacht aan te besteden. 

 Live en Online
nvva
14
sep
2021
Regio Zuid - Long Covid en arbeid

Een deel van de mensen die besmet raken door het coronavirus blijft zitten met aanhoudende restklachten, zogeheten long (langdurige) Covid.
Dat mensen risico lopen op zo’n nasleep is al veel langer bekend, maar nu de besmettingen in Nederland na het loslaten van den groot deel van de corona maatregelen fors zijn gestegen, wordt de vraag actueel of long-Covid een substantieel probleem wordt voor de volksgezondheid en voor de beroepsbevolking.

 Digitaal, Let op: 2x aanmelden!
nvva

Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.