Evenementen Archief

30
mrt
2023
Regio Noord-Oost - Taboe: overgang(sklachten) en hoe verder?

Meer dan de helft van de Nederlanders krijgt te maken met de overgang, toch praten we er maar weinig over. In ons dagelijkse werk zien, spreken en beoordelen we personen op het gebied van belasting en belastbaarheid. Een lastig aspect zijn de zogenoemde overgangsklachten die regelmatig leiden tot mis-diagnoses. Niet alleen de werknemer maar ook de werkgever, de bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige lopen daar tegenaan. Hoe kunnen we omgaan met dergelijke klachten vooral als deze ook tot uitval of beperkingen in het werk leiden?

 Hotel Van der Valk te Wolvega
nvva
23
mrt
2023
Regio Midden - ''De verslaafde medewerker: ziek of niet ziek”

Regio Midden houdt op 23 maart een bijeenkomst over middelengebruik, verslaving en werk. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Stephan Roelofs, oprichter van Be-Responsible.

 

 

 

 

 Orpheus Theater, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn
nvva
23
mrt
2023
Regio West - Schone handen, slecht werk?

Regio West organiseert op 23 maart een bijeenkomst over morele oordeelsvorming. Aan de hand van casussen uit de arbeidsdeskundige praktijk wordt besproken hoe arbeidsdeskundigen tot hun keuzes komen en welke dilemma’s ze daarbij ondervinden.

 Aristo, Lunetten
nvva
22
mrt
2023
Bijeenkomst Platform Sociaal Domein: Psychosociale arbeidsbelasting

Psychosociale arbeidsbelasting(PSA) blijkt een grote rol te spelen als oorzaak van verzuim. Wanneer werkomstandigheden, waaronder ook de omgang met anderen, te belastend worden kan chronische werkstress ontstaan. Bij onvoldoende herstel is langdurige uitval en moeite om terug te keren naar werk een realiteit. Werkgevers moeten vanuit de Arbowetgeving beleid vaststellen om PSA tegen te gaan. Wat betekent dit voor de rol van arbeidsdeskundigen?

 

 Eenhoorn Meeting Center Barchman Wuytierslaan 2 3818 LH Amersfoort ( naast NS Station)
nvva
09
mrt
2023
AD Academie webinar “Ergonomie en de arbeidsdeskundige”

Op 9 maart om 16.00 uur zal ergonoom en arbeidsdeskundige Amber Denekamp tijdens een webinar in de AD Academie ons meenemen in het ergonomische speelveld en de rol van de arbeidsdeskundige. Zij geeft inzicht in welke voorzieningen beschikbaar zijn en daarnaast praktische adviezen en tips.Kun je niet op dit tijdstip meedoen? Kijk het webinar dan op een later moment terug. Vragen stellen is dan uiteraard niet meer mogelijk, dus sluit als het even kan live aan!

nvva
22
feb
2023
Platform AD11 - Vereenvoudigde Wia-beoordeling voor 60-plussers

Op 22 februari 2023 organiseert NVVA-platform AD11 een bijeenkomst over de Vereenvoudigde Wia-beoordeling voor 60-plussers en ontwikkelingen in de sociale zekerheidswet- en regelgevingen.

 

 EXPO Houten
nvva
09
feb
2023
AD Academie webinar “Ontwikkelingen in de sociale zekerheid”

Beste leden, we hebben bericht gekregen dat de huidige update van begeleiding op de computer van UWV er voor zorgt dat je niet live kan kijken via de AD Academie.
We kunnen daar aan onze kant niets aan doen. Als het kan gebruik dan een privé computer of via de telefoon.

Op 9 februari om 13.00 uur zal arbeidsjurist en arbeidsdeskundige Monique van de Graaf tijdens een webinar in de AD Academie stilstaan bij de ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Ook komt jurisprudentie aan de orde die voor de arbeidsdeskundige praktijk belangrijk is.

De sociale zekerheid en het arbeidsrecht zijn geen rustig bezit. Kijk alleen maar naar de ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Zo heeft minister Van Gennip (SZW) het nodige stof doen opwaaien met haar kamerbrief inzake aanpak WIA-hardheden en sociaal-medische beoordeling. Denk hierbij aan de vereenvoudigde WIA-beoordeling van 60-plussers. Ook de rechtspraak heeft zich de afgelopen tijd niet onbetuigd gelaten. Zo gaf de Hoge Raad duidelijkheid over de toepasselijkheid van de no-riskpolis en zijn er ook diverse uitspraken gepubliceerd over de tegemoetkoming transitievergoeding. Al deze thema’s komen aan bod in het webinar, dat je daarom niet wil missen!

Dit webinar wordt live uitgezonden op de AD Academie. Log in op onze website en klik in 'Mijn NVvA' door naar de AD Academie om deel te nemen en vragen te stellen.

Kun je niet op dit tijdstip meedoen? Kijk het webinar dan op een later moment terug. Vragen stellen is dan uiteraard niet meer mogelijk, dus sluit als het even kan live aan!

 

 AD Academie
nvva
19
jan
2023
NVvA Regio Zuid - bedrijfsbezoek Matador groep 3

Regiocommissie NVvA Zuid organiseert op dinsdag 17 en donderdag 19 januari 2023 bedrijfsbezoeken aan Matador in Helvoirt. 

 Matardor, Torenstraat 29, 5268 AS Helvoirt
nvva
17
jan
2023
NVvA Regio Zuid - bedrijfsbezoek Matador groep 2

Regiocommissie NVvA Zuid organiseert op dinsdag 17 en donderdag 19 januari 2023 bedrijfsbezoeken aan Matador in Helvoirt. 

 Matardor, Torenstraat 29, 5268 AS Helvoirt
nvva
17
jan
2023
NVvA Regio Zuid - bedrijfsbezoek Matador groep 1

Regiocommissie NVvA Zuid organiseert op dinsdag 17 en donderdag 19 januari 2023 bedrijfsbezoeken aan Matador in Helvoirt. 

 Matardor, Torenstraat 29, 5268 AS Helvoirt
nvva
13
dec
2022
Regio Zuid - Rondetafelgesprek over ongewenst gedrag

Wat doe je wanneer je als arbeidsdeskundige geconfronteerd wordt met werknemers die verdacht worden van ongewenst gedrag?  Onder meer hierover gaat het rondetafelgesprek over ongewenst gedrag dat Regio Zuid op 13 december organiseert. 

 Online
nvva
12
dec
2022
nvva

Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.