29
mrt
2022

Regio Zuid - Werk, mantelzorg & scheiding

Bijna de helft van de werkende mantelzorgers komt in de knel door de combinatie van werk en zorg. Mantelzorgers zijn vaker en langer ziek, blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. Wat maakt de combinatie zo uitdagend en wat geven zij aan nodig te hebben om verzuim te voorkomen?

Lees meer

 

 

Het combineren van werk en mantelzorgtaken heeft bewezen impact op de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de werknemers.1 op de 4 werknemers in Nederland combineert werk met mantelzorgtaken voor een zieke/hulpbehoevende naaste. Natalia Vermeulen (Projectleider MantelzorgNL) vertelt je er meer over tijdens de presentatie Mantelzorg: Gesprek van de dag of conflict van de week? De impact van een scheiding op een medewerker krijgt steeds meer erkenning. Het recente onderzoek van TNO laat zien dat dit volledig terecht is. Het gaat jaarlijks om veel mensen en de gevolgen zien we terug in de hoge verzuimcijfers. Werk&Scheiding is een gespecialiseerd bureau met de focus op verzuimpreventie bij (echt)scheiding. In deze interactieve presentatie neemt de oprichter Yorick Saeijs je mee in de wereld van de werknemer in scheiding.

Wat maakt iemand in scheiding eigenlijk mee?
Welke gevolgen heeft dat op de werkvloer?
Waar gaat verzuimpreventie bij scheiding mis?
Wat kun je doen om (langdurig) verzuim te voorkomen?

Werk&Scheiding is met haar gespecialiseerde aanpak, webinars en trainingen al meer dan 8 jaar toonaangevend op het gebied van verzuimpreventie bij scheiding in Nederland. Na deze inspirerende sessie kun jij bijdragen aan het terugdringen van (langdurig) verzuim bij (echt)scheiding.

 

Planning

16:00 – Welkom leden

16:15 - Spreker 1 (Werk & Mantelzorg)

17:00 – Pauze

17:30 - Spreker 2 (Werk & Scheiding)

18:15 - V&A

18:30 - Borrel 

Café Restaurant De Zwaan

On line

Café Restaurant De Zwaan (markt 9 te Son) en online

Café Restaurant de Zwaan
Markt 9
5691 AR SON EN BREUGEL

Klik hier om jouw route te plannen.

Ook interessant