29
feb
2024

NVvA Steunt Baanbrekende Aanpak voor Werknemerswelzijn en Organisatorische Veerkracht

Samen met een multidisciplinair consortium van academische en praktijkpartners, waaronder de Vrije Universiteit, Radboud Universiteit, TNO, en bedrijven zoals Nationale Nederlanden en UWV, zijn we toegewijd aan het bevorderen van welzijn en veerkracht op de Nederlandse werkvloer. Met een nieuwe investering van 10,8 miljoen euro, gefinancierd door NWO, zet DESTRESS zich in voor de aanpak van stress en het versterken van veerkracht binnen organisaties om zowel het welzijn van werknemers als de algehele gezondheid van organisaties te bevorderen.

De NVvA staat al sinds de start achter dit innovatieve DESTRESS-project Een initiatief geleid door Amsterdam UMC en een breed scala aan partners. In een tijdperk waar stress op de werkvloer een ongekende piek bereikt en aanzienlijke verzuimkosten veroorzaakt, herkennen we de cruciale behoefte aan een gecoördineerde aanpak om deze uitdaging aan te gaan. Met 30% van de werknemersuitval te wijten aan langdurig psychisch verzuim door stress, is het duidelijk dat een innovatieve en duurzame benadering noodzakelijk is.

DESTRESS belooft een revolutie in hoe we stress en veerkracht benaderen door vroegtijdige herkenning van stresssignalen mogelijk te maken met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit zal niet alleen werknemers en werkgevers helpen om in een vroeg stadium samen te werken aan het aanpakken van stress, maar ook flexibele en effectieve interventies implementeren die ten goede komen aan zowel individuen als de bredere organisatie.

Onze steun voor DESTRESS onderstreept ons geloof in de noodzaak van een gezamenlijke inspanning om de gezondheid van werknemers te beschermen en te bevorderen. Het project benadrukt het belang van een vroege dialoog tussen werkgevers en werknemers, met als doel het verminderen van uitval door stress en het bouwen aan een sterker, veerkrachtiger arbeidsklimaat. We juichen de inspanningen van Christiaan Vinkers en alle betrokkenen bij het DESTRESS-project toe en kijken uit naar de positieve impact die het zal hebben op onze gemeenschap en daarbuiten.

Arbeidsdeskundigen
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Apps kunnen ondersteunen in communicatie op werk en in het dagelijks leven

Wanneer het gaat over technologische ondersteuning in werk gaan de gedachte ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
AKC levert update Leidraad jobcoach op bij NVvA

Een jobcoach kan ondersteuning bieden bij vinden en behouden van werk. Om u ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws