08
apr
2014

NVvA: Special vaktijdschrift AD Visie: Participatiewet en de rol van arbeidsdeskundigen

AD Visie, het vaktijdschrift voor arbeidsdeskundigen, staat deze maand geheel in het teken van de Participatiewet. De special geeft inzicht in één van de belangrijkste vragen waar gemeenten de komende jaren voor staan: hoe krijgen wij meer mensen met beperkingen duurzaam aan het werk en worden hun talenten optimaal benut? AD Visie is in een verhoogde oplage aan alle Nederlandse gemeenten verstuurd.

Nu al hebben gemeenten veel cliënten met fysieke of psychische beperkingen. Met de Participatiewet zal dat aandeel alleen maar groeien, onder meer door de instroom van jonggehandicapten met arbeidsvermogen en omdat veel werknemers uit de Sociale Werkvoorziening bij reguliere werkgevers aan de slag moeten gaan.

Arbeidsdeskundigen kunnen voor gemeenten een belangrijke rol spelen. Zij stellen participatiemogelijkheden vast, inclusief het bepalen van de kortste weg naar werk en de loonwaarde of de resterende verdiencapaciteit. Door een arbeidsdeskundige afweging van belasting en belastbaarheid komen arbeidsmogelijkheden in zicht, kunnen knelpunten worden getackeld en kan het werk zodanig worden aangepast dat uitval wordt voorkomen.

AD Visie zet de belangrijkste gevolgen van de Participatiewet op een rij, legt precies uit wat arbeidsdeskundige expertise inhoudt en hoe dit bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid van mensen.

Geïnteresseerd? Vraag dan een exemplaar van AD Visie aan via nvva@arbeidsdeskundigen.nl of kijk op www.arbeidsdeskundigen.nl waar u enkele artikelen uit AD Visie online kunt lezen.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Late gevolgen van kanker(behandeling) en werk: mogen we je een paar vragen stellen?

Jouw input draagt bij aan meer arbeidsdeskundige kennis over dit onderwerp. ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
De gevolgen van technologisering voor het arbeidsdeskundig vak

Robotisering en digitalisering zijn alom aanwezig. In ons privéleven en in ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Arbeidsdeskundige Kor Brongers promoveert op begeleiding in re-integratie bij meervoudige problematiek

Met zijn promotie op 8 december 2023 rondt Kor Brongers zijn promotieonderz ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws