07
jun
2022

Kor Brongers stap dichterbij promotie

Arbeidsdeskundige Kor Brongers publiceerde onlangs zijn vierde wetenschappelijke artikel, waarin beschreven wordt hoe de door hem ontwikkelde methode in de praktijk werkt. Hiermee is hij weer een stap dichterbij zijn promotie.

Kun je een methode ontwikkelen die helpt om klanten met een arbeidsbeperking en meervoudige problematiek beter naar de arbeidsmarkt te begeleiden? Dat is de centrale vraag in het promotieonderzoek van UWV-arbeidsdeskundige Kor Brongers. In het kader van zijn promotie moet Kor vijf artikelen publiceren in wetenschappelijke tijdschriften. Onlangs verscheen het vierde artikel waarin hij beschrijft hoe de door hem ontwikkelde methode in de praktijk werkt. Aan deze zogeheten randomized control trial deden 40 arbeidsdeskundigen mee en ruim tweehonderd klanten met een arbeidsbeperking en multiproblematiek.

In aankomende AD Visie verschijnt een interview waarin Kor Brongers over de resultaten vertelt. Wie daarop niet wil wachten kan hier het wetenschappelijk artikel downloaden.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Een op de vier werknemers wil andere baan

Een op de vier werknemers wil binnen nu en twee jaar een andere baan. Een s ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Overstap van beschut naar ander werk wordt makkelijker

Wie vanuit een beschutte werkplek wil en kan overstappen naar een baan met ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
12% Nederlanders gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden

Er zijn veel mensen die door pijnklachten worden gehinderd in hun dagelijks ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws