01
aug
2022

Goed eerste kwartaal voor Banenafspraak

In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er in het kader van de Banenafspraak meer banen bij dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst in jaren dat een eerste kwartaal zulke goede resultaten liet zien.

In totaal zijn er nu 74.093 extra banen gerealiseerd binnen de Banenafspraak. Werkgevers uit de marktsector zorgden gedurende eerste drie maanden van dit jaar voor 1718 nieuwe banen. Bij de overheid kwamen er 480 banen bij. In de categorie uitzenden en detacheren gingen er echter ook weer 1682 banen af. Netto is er dus sprake van 515 nieuwe banen. De netto toename is wellicht niet spectaculair, maar deze is wel gerealiseerd in een kwartaal dat normaal gesproken een dip in de cijfers laat zien.

In totaal dienen er dit jaar 92.500 extra banen te worden gerealiseerd, waarvan 70.000 bij het bedrijfsleven en 22.500 bij overheidswerkgevers. Volgens ‘Op naar de 25.000 banen’, dat overheidswerkgevers hierin ondersteunt, is dat een ambitieus maar haalbaar doel. De organisatie roept de regering op om door te gaan met het vereenvoudigen van de regelgeving. Daarnaast is het voor werkgevers van belang dat gemeenten en werkgevers service punten (WSP) de talenten, mogelijkheden en wensen van de beschikbare kandidaten goed in beeld brengen.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
Een op de vier werknemers wil andere baan

Een op de vier werknemers wil binnen nu en twee jaar een andere baan. Een s ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Overstap van beschut naar ander werk wordt makkelijker

Wie vanuit een beschutte werkplek wil en kan overstappen naar een baan met ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
12% Nederlanders gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden

Er zijn veel mensen die door pijnklachten worden gehinderd in hun dagelijks ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws