Eerste Kamer achter Quotumwet | Arbeidsdeskundigen
10
apr
2015

Eerste Kamer achter Quotumwet

De Eerste Kamer heeft met ruime meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel ‘banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten’ (BQA). Deze wet regelt hoe de gemaakte afspraken uit het sociaal akkoord over extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking worden uitgevoerd en nageleefd. Tot 2026 moeten bedrijfsleven en overheid 125.000 banen beschikbaar stellen voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig het wettelijk minimumloon te verdienen.

Op diverse plaatsen in het worden hiertoe inmiddels de eerste stappen gezet. Zo zijn in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel onlangs twintig personen aan de slag gegaan voor werkgevers uit die regio. De garantiebanen werden onder andere gevonden bij Oostappen Groep Vakantieparken en Dorel (leverancier van Maxi-Cosi baby- en kinderverzorgingsproducten).
Helmond-De Peel is een van de 35 regionale werkbedrijven. In het kader van de participatiewet moet deze regio in ieder geval 250 extra arbeidsplaatsen voor de periode 2015/2016 realiseren. Deze plaatsen worden in eerste instantie ingevuld door mensen met een indicatie sociale werkvoorziening die op 31 december 2014 nog geen arbeidscontract hadden en door Wajong’ers (jonggehandicapten) met arbeidsvermogen.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws
‘Arbeidsdeskundig onderzoek en advies is noodzakelijk voor een gezonde arbeidsmarkt’

Hans Spigt en Tinka van Vuuren draaien alweer een aantal jaren mee bij het ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Update ‘Hulpmiddel beschrijven arbeidsbelasting voor arbeidsdeskundigen’ online

Er is een nieuwe versie beschikbaar van het ‘Hulpmiddel beschrijven arbeids ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
Oproep: neem deel aan het onderzoek naar ondersteuning met technologische hulpmiddelen

Bij arbeidsdeskundigen is behoefte aan kennis over technologische hulpmidde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Arbeidsdeskundigen nieuws